MOJA ISTINA

Štimac: Kako su me izdali

'sport 16.10.2009.Zagreb, Hrvatska -Veslacka, Zagrebello, Prijateljsko nogometna utakmica izmedju veterana NK Dinamo i NK Zagreb, i otvorenje novog fun shopa Zagreba. Igor Stimac. Photo: Antonio Broni
'Antonio Bronic/Vecernji list'
10.07.2011.
u 08:04

Noć uoči Skupštine, nekim delegatima oduzeti su mobitele, ne javljaju se nikome...

Igor Štimac, ponukan posljednjim događajima oko mjesta predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, ispričao nam je svoju istinu o zbivanjima oko izbora. Štimac govori o tome zbog čega je odlučio krenuti u bitku za sam nogometni vrh Hrvatske, pa sve do odluke ministra Davorina Mlakara.

Tko sam ja

Volim nogomet poput mnogih. Imao sam sreću igrati ga i natjecati se s najboljima. Puno je divnih uspomena iz igračkih dana, sjećanja na velike pobjede, ali i na gorke poraze. Omladinski sam prvak svijeta iz Čilea 1987. godine, kup Jugoslavije s Hajdukom osvojio sam 1990. godine, prvak Hrvatske bio sam ‘92., ‘95, ‘04. i ‘05., osvojio sam kup Hrvatske ‘95. i ‘03., imam brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj ‘98. Imao sam čast biti sportski direktor i trener Hajduka, trener Cibalije i Zagreba, predsjednik Udruženja prvoligaša i dopredsjednik HNS-a. Bio sam kapetan Derby Countyja.

Zašto sam se odlučio krenuti u predsjedničku utrku

Ukupno četiri godine sudjelovao sam u radu Izvršnog odbora HNS-a i kroz to sam razdoblje shvatio i na mjestu se uvjerio u sve slabosti i loš rad predsjednika Vlatka Markovića. Otvoreno sam upozoravao na pogreške, nudio rješenja, zalagao se za ulaganja u razvoj HNL-a i u rad s mladima. No, sve je bilo uzalud... Jedina Markovićeva briga bila je i ostala A reprezentacija bez čijih rezultata Savez ne bi mogao opstati ovakvim načinom rada kakav Marković i kompanija primjenjuju. Sve ostalo im je nebitno. Javnost je često, pogotovo pojedini novinari, prizivala Zvonu Bobana da se uključi aktivnije, da se izjasni hoće li i kad zasukati rukave i preuzeti Savez. I ja sam se nadao da će se to dogoditi, ali godine su prolazile, a Boban je šutio... I zato samo odlučio krenuti u akciju.

>>> Cijelu istinu Igora Štimca možete pročitati u nedjeljnom broju Večernjeg lista!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
17:10 23.07.2011.

zar ovoga moze netko izdat iliti prevarit hm....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije