SUKOB

Stanari ne dopuštaju bivšem nogometašu izgradnju stadiona

mesanovic
Miro petrović
11.07.2010.
u 16:08

Izgradnjom stadiona uskraćuje se prostor za igru i šetnju djeci koja nemaju 50 KM da plate mjesečnu kartu za Mešanovićevu školu, kažu stanari

Bivši nogometaš Slobode, Brotnja, Dinama, Osijeka i Sarajeva, a poslije sportski direktor premijerligaša s Tušnja Enes Mešanović došao je u sukob sa stanarima tuzlanskog naselja Sjenjak, nakon što je u parku tog dijela grada planirao izgraditi privatni stadion.

Posječena stabla

U parku su posjekli dva stabla stara 28 godina, te pokušali oboriti još dva, nakon čega su se stanari, mahom umirovljenici, usprotivili i takoreći tijelima su spriječili daljnju degradaciju parka. - Ovo je tipičan primjer bezakonja. Općinska vlast se odrodila od onih koji su je izabrali i daje dozvolu da se uništava javno dobro. Izgradnjom privatnog stadiona uskraćuje se prostor za igru i šetnju djeci koja nemaju 50 maraka da plate mjesečnu članarinu u Mešanovićevoj školi - kazao je Sead Bekan, predsjednik Odbora stanara, te istaknuo da brane svoje pravo na zaštitu okolice i život. Enes Mešanović je općinski vijećnik i stanari drže da je podmitio nadležne općinske službe koje su mu, kako kažu, isti dan kada je od Islamske vjerske zajednice na pet godina iznajmio zemljište od oko 2000 metara četvornih, dobio i suglasnost za gradnju stadiona sa svlačionicama, toaletom i slastičarnicom.

- Prema svim zakonima, investitor je trebao tražiti suglasnost oko 400 stanara u ovom stambenom bloku. Usprotivili smo se i prigovor s peticijom uputili smo Općinskom vijeću, policiji, Komisiji za zaštitu ljudskih prava i sloboda i Službi za prostorno uređenje općine Tuzla, objasnio je član Odbora Hamo Suljanović. Aljo Mešanović, otac bivšeg nogometaša, a sada vlasnika Škole nogometa Bambi, u kojoj, kako kaže, trenira oko 450 mališana, navodi da imaju sve potrebne dozvole za izgradnju stadiona.

- Već dva mjeseca Islamskoj vjerskoj zajednici plaćamo zakupninu. Ovo je maslo pojedinaca iz skupine stanara, jer nam mnogi daju potporu. Zar nije bolje da djeca treniraju u našoj školi nego da su na ulici, naglasio je Aljo napomenuvši da su u projekt dosad uložili oko 150.000 maraka.

Investitor traži policiju

- Nitko im ne brani da stave goliće i igraju nogomet, ali neće sjeći stabla i graditi stadion, poruka je stanara koji dežuraju kako bi spriječili uništavanje parka. Za sada je na terenu pat-pozicija. Investitor traži intervenciju policije koja je tu prisutna tek da ne bi došlo do nasilja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?