Nije dobio dozvolu

Srbijanskom ministru za Kosovo Priština zabranila dolazak

kosovo
Pixsell
27.06.2012.
u 07:55

Priština je nedavno i Tomislava Nikolića upozorila kako prvo mora zatražiti dozvolu za ulazak kao i svi drugi

BEOGRAD - Iako Kosovo najčešće posprdno naziva "samoproklamiranom državom", srbijanski ministar za Kosovo, Goran Bogdanović uvjerio se kako u tu državu ne smije ući ako mu ona to ne odobri. Naime, Bogdanović je s Mlađanom Đorđevićem, savjetnikom Predsjednika Srbije, uredno dostavio zahtjev kosovskim vlastima, preko beogradskog ureda EU i Eulexa u Prištini, ali je Priština niječno odgovorila pa ova dvojica srbijanskih dužnosnika ne smiju ući na Kosovo.

Mediji u Srbiji javljaju kako je glasnogovornik Kosovske policijske službe Arber Beka izjavio Tanjugu da je "vlada Kosova odlučila ne dopustiti posjet Kosovu srbijanskom ministru Goranu Bogdanoviću i njegovim suradnicima zbog njegovih izjava tijekom prijašnjih posjeta" te pojasnio kako je Priština ovakvu odluku donijela zbog Bogdanovićeve potpore srpskim "paralelnim strukturama na Kosovu".

Osuđujući potez kosovskih vlasti, Bogdanovićevo ministarstvo je ocijenilo da je on "u potpunoj suprotnosti s poštovanjem osnovih ljudskih prava, a posebno prava na slobodu kretanja, i očito pokazuje samo deklarativno zalaganje secesionističkih institucija za poštivanje prava pripadnika svih nacionalnosti".

Mediji u Srbiji podsjećaju kako "ovo nije prvi put da kosovske institucije ne dozvoljavaju srbijanskim dužnosnicima ulazak na Kosovo", pa je nedavno, nakon najave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, kako će posjetiti Srbe na Kosovu, Priština upozorila kako prvo mora zatražiti dozvolu za ulazak kao i svi drugi.

Nakon toga Nikolić više nije spominjao dolazak na sjever Kosova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

DO
dog
22:29 29.06.2012.

Ne znam sta bih napisao za ovu vest.Mislim da Kosovo treba da bude i dalje Srbijansko.A ne ovako da rade i da muce i taj narod dolje.Strasno je sta sve rade.Nadam se da ce se popraviti to stane .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?