Pozitivna priča

ŽRK borac s dna grabi prema elitnom rangu

07.02.2019.
u 07:33

Ženski rukometni klub Borac izdigao se poput mitske ptice feniks. Banjolučanke su nedavno bile na rubu gašenja, a sad se opet bore za ulazak u elitni rang natjecanja.

Nekada najuspješniji ženski kolektiv (pet puta prvak BiH) nakon sezona dominacije prije samo dvije godine dospio je na dno. Klub se našao pred gašenjem, dugovi su se gomilali, a ekipe nije bilo ni na vidiku, pa je pred svaku utakmicu bilo neizvjesno hoće li trofejna ekipa uopće igrati. Međutim, sve se promijenilo dolaskom Darka Savića na mjesto direktora, klub je polako krenuo prema oporavku.

Ono najznačajnije je da je trenutačno više od 70 djevojčica igra u dva kluba i da se mnogo pozornosti posvećuje mlađim kategorijama. Financiranje kluba je stabilno, a Borac opet postaje brend i sve je više djevojaka koje se žele baviti rukometom.

Na čelo Upravnog odbora vratila se Nada Tešanović koja je bila predsjednica kada su Banjolučanke bile neprikosnovne u BiH. Strpljivim radom klub ponovno zauzima značajno mjesto, vraća povjerenje sponzora, gradskih i republičkih čelnika.

- Krenuli smo iz minusa, a sad svakim danom klub je sve jači. Ne samo na igračkom i financijskom planu, već i na organizacijskom. Posebno smo ponosni na aktiviranje mlađih kategorija. To je nešto što nas sve raduje, te djevojčice koje su opet s nama i koje treniraju. Ohrabruje činjenica kako je uprava jako složna i vrijedna. Sve odluke donosimo jednoglasno, svi smo na istom putu – ističe Nada Tešanović.

Banjolučanke su trenutačno na 2. mjestu u Ligi RS-a. Uprava je osigurala pojačanja, Dajanu Ignjatović i Vanju Mišić.

– Idemo korak po korak i vjerujemo kako u ovom prvenstvu možemo izboriti povratak u Premijer ligu, gdje je Borcu i mjesto. Krenuli smo s mladim djevojkama koje sve više napreduju i stastavaju u prave igračice. Uprava kluba je uradila veliki posao, osigurala nam je sjajne uvjete za rad i dovela pojačanja. Na nama je da se odužimo rezultatima – istaknuo je trener Nikola Bjelić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije