Košarka

Zrinjski se preporodio novom pobjedom u Ligi za ostanak

25.03.2016.
u 07:00

U Ligi za ostanak Zrinjski je upisao 4. pobjedu nakon 4 odigrana kola

Košarkaši Širokog doživjeli su poraz na svom parketu 81:78 od Leotara u 4. kolu Lige za prvaka. Gosti iz Trebinja imali su cijeli susret stanovitu prednost i uspjeli je zadržati nad mladim sastavom iz Š. Brijega.

Pritužbe na suđenje

Pokušavali su domaći igrači napraviti više, ali u ključnim trenucima nisu imali iskustva i kvalitete i pobjeda je zasluženo pripala Leotaru, iako su iz redova Širokobriježana imali ozbiljnih primjedbi na račun suca N. Nikšića. No, i u porazu se uvijek može i nešto pozitivno dogoditi. U sastavu Širokog pojavio se 17-godišnji, 214 cm visoki Marko Damjanović i bez ikakvog respekta odigrao odlično svoju 1. seniorsku utakmicu. Uz 6 skokova, imao je 3 blokade i 4 skoka. Bolji od ostalih u sastavu momčadi Damira Vujanovića bili su Vranješ s ubačenih 16 poena, Karačić je dodao 15, Kovačević 14. U sastavu Trebinjaca sve se vrtjelo oko Šakotića koji je ubacio 21 poen. Kakanj je doživio još jedan visok poraz. Momčad Mladosti na svom parketu pregazila je sastav iz Kaknja 97:57, a koji je ne tako davno u Ligi 12 bio pravo osvježenje, a uostalom osvojili su u toj fazi natjecanja i prvo mjesto. Radukić je ubacio 26, Knežević 22, Svilar 21 poen u sastavu Mladosti, dok je u gostujućoj momčadi nešto pokušavao Palavra postigavši 19 poena. Spars se dobro nosio u Laktašima protiv favorizirane Igokee. Sve do posljednje četvrtine domaćin nije bio baš siguran u pobjedu. U tom dijelu su pojačali i rutinski upisali 4. pobjedu. Najbolji igrač u redovima Aleksandrovčana bio je Komatina, koji je ubacio 21 poen, a kod gostiju Glogovac sa 16 poena bio je najučinkovitiji igrač Sarajlija. Rezultati 4. kola: Široki – Leotar Swisslion 78:81, Mladost – Kakanj 97:57, Igokea – Spars 66:52. Poredak: Igokea 4-0, Mladost 3-1, Leotar Swisslion 2-2, Široki, Spars i Kakanj 1-3.

Preporod

U Ligi za ostanak Zrinjski je upisao 4. pobjedu nakon 4 odigrana kola. Mostarci predvođeni kapetanom Princom slavili su na gostovanju kod BN Basket i tako su se Mostarci na vrhu ljestvice izjednačili s Bošnjakom koji je u ovom kolu poražen 68:60 od Građanskog na svom parketu. Student je prekinuo niz od 3 poraza i pobijedio Slobodu. Rezultati 4. kola: BN Basket – Zrinjski 73:78, Student – Sloboda 79:74, Bošnjak – Građanski Bobar 60:68. Poredak: Zrinjski i Bošnjak 8-6, Student i Građanski 7-7, Sloboda i BN Basket 6-8.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije