NOVA POBJEDA

Zrinjski s igračem manje odnio bodove iz Prijedora

'BiH,22.10.13. Mostar, Stadion Bijeli brijeg,  Kup utakmica, Zrinjski -Borac 4-0 Photo:Stojan Lasic'
Foto: 'Stole Lasic/Vecernji list'
16.11.2013.
u 22:26

U 11. minuti Zoran Brković je zaradio izravan crveni karton

Zrinjski je ostvario veoma važnu pobjedu u Prijedoru. Iako su na gostovanje otišli desetkovani bez nekoliko ozlijeđenih igrača i gotovo 80 minuta igrali s nogometašem manje, Mostarci su uspjeli svladati Rudar 2:0.

Dominacija plemića

Iako je Zrinjski od 11. minute igrao s nogometašem manje, u prvom dijelu utakmice u potpunosti je dominirao terenom i stekao prednost. Gosti iz Mostara su bili daleko bolji i opasniji rival od Rudar Prijedora. Nakon početnog odmjeravanja snage, u 11. minuti Zoran Brković je zaradio izravan crveni karton. U jednom kontaktu igrač Zrinjskog se poslužio laktom, a sudac Adis Mulahasanović je nakon konzultacija s pomoćnicima dodijelio gostujućem nogometašu crveni karton. Usprkos nogometašu manje, gosti su poveli u 21. minuti. Nakon prvog kornera najbolje se na drugoj vratnici snašao Mile Pehar koji je neometan poslao loptu iza leđa Boriše Bodiroge. Četiri minute kasnije mogao je Zrinjski i do povećanja prednosti. Opasnu kontru nije na pravi način realizirao Crnov, da bi zatim pokušao i Milan Muminović. Mostarski tim je odlično igrao na sredini gdje je u potpunosti dominirao i držao loptu te čekao prigodu iz kontraudara. Domaći su zaprijetili tek u finišu meča. Pokušao je prvo Mikić u 41. minuti kad je šutirao pored lijeve vratnice. Isti igrač je i u posljednjim trenucima prvog dijela šutirao preko gola.

Kontraudar za ovjeru pobjede 

U nastavku je Zrinjski prepustio sredinu terena domaćima koji su pokušali promijeniti ritam igre i preuzeti inicijativu. Prvo prigodu imaju igrači Rudara u 54. minuti, no siguran je Dujković. Domaći nisu uspjevali pronaći put do gola mostarskog tima koji je strpljivo čekao svoju prigodu i dočekao je u 64. minuti. Odličan kontraudar izveo je Zrinjski. Crnov je pobjegao obrani domaćih zatim uposlio Pehara kojem nije bilo teško povećati prednost gostujućeg tima. Do kraja utakmice domaći nisu uspjeli napraviti nijednu pravu akciju pred vratima mostarskog tima.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?