Košarka

Zrinjski posramio Slobodu u Mejdanu

sloboda zrinjski
21.03.2016.
u 09:00

U ovom kolu Zrinjski je posramio Slobodu u Tuzli i sa svega šest-sedam igrača nanio Tuzlacima jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti ( 83:51)

Košarkaši Igokee u trećem su kolu Lige za prvaka praktično s pola snage nadigrali na gostovanju Kakanj. Mnogo kvalitetniji sastav iz Aleksandrovca iz minute u minutu povećavao je prednost i na koncu slavio visokim rezultatom 85:58. Nije se očekivala pobjeda domaćina, ali s obzirom na to da je Kakanj igrao u Ligi 12, očekivao se njihov puno veći otpor. Momčad iz Kaknja ponovila je protiv Igokee lošu igru iz prošlog kola kada je također visoko poražena u Trebinju. Radivojević je bio najbolji igrač susreta i ubacio je 21 poen.

Lagana pobjeda

Neočekivano lako Sparsi su na svom parketu pobijedili Leotar. Trebinjci su, osim prve četvrtine, u svim ostalim fazama igrali loše i doživjeli i drugi poraz u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

U sastavu Sparsa odlično su odigrali Gajić i Glogovac, dok je u sastavu iz Trebinja nešto bolji od ostalih bio je Šakotić.

U Ligi za ostanak Zrinjski ima nakon tri kola maksimalni bodovni učinak.

Mostarci su tako s posljednjeg mjesta došli na drugo. Šteta za sastav Senada Muminovića što se kasno probudio jer da su u Ligi 12 igrali kao u Ligi za ostanak, zasigurno bi izborili Ligu za prvaka.

Istina, Mostarci nisu imali ni sreće jer su ključni igrači bivali ozlijeđeni.

Igrali sa samo šest igrača

U ovom kolu Zrinjski je posramio Slobodu u Tuzli i sa svega šest-sedam igrača nanio Tuzlacima jedan od najtežih domaćih poraza u povijesti ( 83:51). Tuzlak na klupi Mostaraca Senad Muminović na svom profilu zapisao je:

- Možda bi trebalo istaknuti dobru igru Zrinjskog, a ne lošiju Slobode, čija struka nije prepoznala sustav obrane i napada. Uz to, treba istaknuti kako je momčad Zrinjskog igrala sa samo šest igrača, bez Šamadana i Browna, zapisao je na svom profilu aktualni trener Zrinjskog Senad Muminović.

Bošnjak je u Hadžićima pobijedio BN Basket. Ključnu prednost domaći igrači stekli su u prvom poluvremenu kada su imali 24 poena prednosti.

U sastavu Bošnjak isticali su se Dovadžija i Dželmo, kod Basketa najbolji je bio Damjanović s ubačenih 19 poena i 11 skokova.

Rezultati 3. kola Lige za prvaka: Kakanj - Igokea 58:85, Spars - Leotar 74:59, Mladost - Široki sinoć. Poredak: Igokea 3-0, Leotar, Spars i Kakanj 1-2, Široki i Mladost 1-1.

Liga za ostanak: Sloboda - Zrinjski 51:83, Bošnjak - BN Basket 87:76, Građanski Bobar - Student sinoć. Poredak: Bošnjak 7-5, Zrinjski 7-6, Sloboda i BN Basket 6-7, Student 6-6, Građanski Bobar 5-7.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?