Premijer liga BiH

Zrinjski nadigrao Želju i vratio se na vrh ljestvice

Stojan Lasić
03.03.2018.
u 16:36

Derbi 21. kola Premijer lige BiH odigran je danas u Mostaru, a Zrinjski je ostvario veliku pobjedu nad Željezničarom rezultatom 1:0.

Zrinjski je jesenas slavio na Grbavici s 1:0, a danas je u Mostaru istim rezultatom bio bolji od glavnog konkurenta u borbi za titulu. Osim toga, Plemići su današnjom pobjedom preuzeli lidersku poziciju, a ujedno su nastavili svoj, a prekinuli Željin pobjednički niz, piše SportSport.ba. 

U sedmoj minuti Blagojević je pokušao dalekometnim udarcem, no bez opasnosti po gol Pirića. Ubrzo je na drugoj strani domaćin imao opasan napad, ali je Graovac u posljednji čas spasio ispred Handžića.

U 14. minuti Zec se izborio za udarac, šutirao, ali ravno u Pirića. Kako se bližio kraj prvog dijela, Zrinjski je bivao sve opasniji pred golom Plavih. Igrala se 24. minuta kada je Kjosevski prvo skinuo udarac Filipovića, a zatim Bilbija promašuje. 

U 30. minuti maestralna obrana Kjosevskog nakon šuta Handžića, a potom zaustavlja i Filipovića. U 36. minuti Perez je doveo Plemiće u vodstvo od 1:0, a u završnici prvog dijela start Bogičevića nad Filipovićem sudija Mujić nije vidio kao start za penal, mada su u Zrinjskom pravili pritisak i tvrdili da je bilo kontakta. U svakom slučaju, jedna sporna situacija.

Krenuli su gosti iz Sarajeva po izjednačenje u drugom dijelu, ali nisu pokazali previše i definitivno danas nisu bili na svojoj razini. 

Lako je mogao Čirjak u 62. minuti završiti posao na ubačaj Filipovića s desne strane, no s pet metara pogađa prečku i ostavlja nadu Plavima da mogu barem do boda, no to se nije dogodilo, pa je ostalo 1:0.

Imao je Ramović u 72. minuti idealnu šansu, ali je očajno završio, a ubrzo je Ubiparip pucao direktno u Pirića. U tim trenucima je Željo bio bolji na terenu, Zrinjski se bazirao na obranu gola i na kontre, ali nije više bilo promjena.

Već u srijedu igraju se utakmice 22. kola, posljednjeg u regularnom dijelu sezone. Željo dočekuje Čelik na Grbavici, a Zrinjski ide u goste Borcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije