Košarka

Zrinjski na putu svoje šeste pobjede u nizu

BiH,24.03.2016.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Student - Sloboda Photo:Stojan Lasic
30.03.2016.
u 11:00

Sinoćnjim susretom šestoga kola Širokog i Igokee započeo je drugi dio Lige za prvaka košarkaša Bosne i Hercegovine. Večeras su na rasporedu dva preostala susreta i sve utakmice u Ligi za ostanak. U Trebinju je Leotar domaćin Mladosti u izravnoj borbi za doigravanje. Trebinjci su u prošlom kolu očekivano na svom parketu poraženi od Igokee i večeras će nastojati doći do važne pobjede koja bi ih dovela korak bliže jednom od tri preostala mjesta, koja, ako se izuzme Igokea kao siguran putnik, vode u doigravanje.

Uzbudljivo u Sarajevu

I drugi susret koji se igra u Sarajevu između Sparsa i Kaknja ima također svoj značaj. Obje momčadi bore se za doigravanje te pobjeda i jednima i drugima dosta znači. Stoga je za očekivati uzbudljivu utakmicu u kojoj se pobjednik neće znati do samoga kraja. Sarajlije su se digle u formi, a Kakanj nakon nekoliko visokih i razočaravajućih poraza vratio je samopouzdanje sigurnom pobjedom protiv Širokobriježana u prošlom kolu. U Ligi za ostanak Zrinjski je na putu ostvariti i šestu pobjedu u nizu i potvrditi siguran ostanak u ligi. U goste im stiže drugoplasirani Bošnjak koji će se teško uspjeti suprotstaviti kvalitetnim Mostarcima. Drugi mostarski klub odlazi na težak ispit u Bijeljinu. Student gostuje kod BN Basket, izravnog konkurenta u borbi za ostanak. I jednima i drugima susret je od velikog značaja i tko uspije slaviti, izgledi za ostanak znatno su mu veći. I susret u Tuzli ima svoj značaj. Sloboda pod imperativom ugošćuje Građanski Bobar i ako želi ostati u ligi, mora pobijediti.

Parovi 6. kola Lige za prvaka, 30. ožujka: Leotar – Mladost (19), Spars – Kakanj (19.30). Liga za ostanak: Zrinjski – Bošnjak (20), BN Basket – Student (20), Sloboda – Građanski Bobar (19.30).

Izvanredna sjednica KS BiH

Spomenimo još i to kako će se u petak, 1. travnja, u hotelu Hollywood na Ilidži održati izvanredna sjednica Košarkaškog saveza BiH. Kako se očekuje, članovi Skupštine trebali bi potvrditi nove članove UO iz KS Herceg Bosne, kao i razmatrati prijedloge glede izbora novog glavnog tajnika. Osim toga, gorući problem je izbor novog izbornika seniorske košarkaške reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije