Košarka

Zrinjski i Student večeras se bore za prvu pobjedu u međusobnom dvoboju

k
15.11.2015.
u 06:15

Od kada se igraju prvenstvena natjecanja u najjačoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, bila su dva gradska okršaja, a treći će se prvi put igrati večeras u Mostaru između Studenta i Zrinjskog. Najveći grad u Bosni i Hercegovini Sarajevo dugi niz godina imao je samo jednoga prvoligaša, nastupala je samo Bosna. Međutim, studenti su u nekoliko posljednjih godina prolazili kroz velike krize i probleme.

Primat preuzeo Spars

Uništili su ih financijski problemi i dugovanja koja nisu izmirena ni prema bivšim igračima ni trenerima. Rezultat svega toga je i gubitak prvoligaškog statusa i pad ugleda, od nekadašnjeg europskog prvaka, do kluba provincijske razine. U ovoj sezoni Bosna se natječe u drugoj ligi, a primat u gradu na Miljacki preuzeo je Spars, klub koji je prije dvije godine ušao u društvo najboljih bh. momčadi, a do tada nastupao samo u mlađim kategorijama i postizao dobre rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Prošle sezone Spars je u prvom dijelu Lige 12 bio najbolji, a u Ligi šest stigao je do polufinala kada je poražen od Širokog. I ove sezone Spars je dobro otvorio prvenstvo Bosne i Hercegovine te trenutačno bez poraza drži vodeće mjesto u Ligi 12. Nekoliko posljednjih sezona ulaskom Građanskog Bobara u prvu ligu i Bijeljina ima gradski derbi. Trenutačno se na posljednjem mjestu bez pobjede nalazi Radnik, stariji bijeljinski prvoligaš, i teško će se s tog mjesta i pomaknuti ako ne dođe do drastičnih rezova.

Liga za ostanak

U prvenstvu BiH ove sezone prvi put će se, uz Ligu 6, igrati i Liga za ostanak, tzv. Play out. Ligu za prvaka igrat će pet najboljih momčadi zajedno s Igokeom iz ABA lige, dok će Ligu za ostanak igrati svi preostali klubovi osim posljednjeg na ljestvici koji odmah gubi prvoligaški status. I Mostar je ove sezone prvi put dobio gradski derbi. Za primat u gradu na Neretvi borit će se Zrinjski i debitant u ligi Student. I jedna i druga momčad, nakon šest odigranih kola, imaju po dvije pobjede, a tko će se radovati trećoj i prvoj u međusobnim susretima, znat će se večeras kada će ove dvije momčadi odmjeriti snage u dvorani na Bijelom brijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?