Košarka

Zrinjski i Igokea čvrsto drže vrh u Ligi za prvaka

07.04.2017.
u 10:00

Vodeće momčadi u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak nastavljaju s dobrim igrama. U Ligi za prvaka Zrinjski, kao što se i očekivalo, pobijedio je Kakanj (95:85) i upisao petu pobjedu. Mostarci su osobito dobro odigrali u trećoj četvrtini kada su stekli višak od 16 poena.

Ima prostora za napredak

Kakanjci su odlično ušli u meč. Odigrali su dosta dobro prvo poluvrijeme i na odmor su otišli sa tri poena prednosti (44:41). Ipak, u nastavku potpuna dominacija Zrinjskog koji je rivala doslovno pregazio u drugom poluvremenu. Treći period su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 31:15, te je bilo jasno da susret odlazi na stranu domaćeg sastava. Nije se Kakanj uspio vratiti u posljednjoj četvrtini. Domaći su lagano priveli meč kraju i stigli su do pete pobjede u prvenstvu. Obistinile su se izjave njihovog trenera Hrvoja Vlašića kako u toj momčadi ima još prostora za napredak koji je i iskorišten protiv Kaknja. U pobjedi Mostaraca isticala se četvorka Brummitt, Princ, Đurasović i Šamadan. U sastavu Kaknja bolji od ostalih bili su Palavra, Šakotić i Tomić. Igokea, koja dijeli vrh sa Zrinjskim, pobijedila je Bosnu i tako Sarajlijama uzvratila za jedini poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja. Aleksandrovčani su rutinski došli do pobjede iskoristivši očitu razliku u kvalitetu. U sastavu Igokee isticali su s Albijanić i Robinson, a kod Bosne Đorđević i Jošilo.

Neizvjesno u Sarajevu

Sparsi su u neizvjesnoj utakmici tijekom čitavog susreta, uspjeli pobijediti Slobodu i tako ostati u igri za četvrto mjesto koje donosi doigravanje. Za drugu pobjedu Sarajlija najzaslužniji su bili Jovanović, Đorđević i Zahiragić, a u sastavu Slobode isticali su se Hasandić, Dumić i Muratović.

Rezultati 6. kola: Zrinjski – Kakanj 95:85, Igokea- Bosna 87:74, Spars – Sloboda 80:77. Poredak: Zrinjski i Igokea 5-1, Sloboda i Bosna 3-3, Spars 2-4, Kakanj 0-6.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije