ZLATKO DALIĆ

Znam da ću bit maknut s mjesta izbornika

Igor Kralj/Pixsell
05.12.2017.
u 14:08

- Ja nisam u nikakvim kombinacijama, nisam u igrama jer mene to ne zanima, jako dobro sam svjestan svega što se događa kod nas.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić komentirajući suparnike u skupini koji našu reprezentaciju očekuju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji referirao se na komentar Roberta Prosinečkog kako 'stvarno pretjerujemo ako kažemo da ne možemo proći Island'. 

- Slažem se, niti se ja bojim Islanda, ali prošli su grupu glatko, to je realnost. O Nigeriji mislim suprotno, nisu tipično afrička momčad, s igračima od 35 godina, ovaj je izbornik okupio mladu generaciju, nema zvijezda osim Migela, bit će opasni ali u pola godine ćemo ih dobro proučiti. Najvažnija je prva utakmica, moramo biti na nivou i pripremiti se - kazao je Dalić u emisiji Pressing i dodao: - Moramo ići korak po korak, cilj je proći grupu. Ne možemo govoriti o ambicijama, najvažnija je grupna faza koju je hrvatska reprezentacija zadnji put prošla prije 20 godina.

Komentirao je i pisanje medija kako mu je Zdravko Mramić vraćao uslugu za brata Zorana koji trenutačno radi u Saudijskoj Arabiji. - Tu sam priču već rekao, kod nas se stvaraju razne fame tko je čiji i slično. Ja sam svoju karijeru sam izgradio, svojom voljom i energijom, od svoje 14. godine kada sam otišao od kuće. Sve sam napravio sam, nitko mi nije pomogao.

Na pitanje od kuda te priče i glasine rekao je: - Ja nisam u nikakvim kombinacijama, nisam u igrama jer mene to ne zanima, jako dobro sam svjestan svega što se događa kod nas. Znam da ću kroz mjesec, godinu ili dvije biti maknut s mjesta izbornika reprezentacije. Spreman sam za to, već u glavi imam taj trenutak jer sam to prošao u svom životu, znam da će se to dogoditi, ali ću raditi profesionalno i korektno, radit ću kako ja mislim da je najbolje i otići ću ponosno uzdignute glave. Ono što meni daje snage je običan narod kojeg srećem po gradu - zaključio je Dalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?