slavni nogometaš

Zlatan Ibrahimović: Ne treba mi Zlatna lopta da bih bio najbolji

zlatan ibrahimović
29.12.2021.
u 07:20

Napadač Milana je objavio novu knjigu pod naslovom "Adrenalin", a na promociji je ponovno oduševio prisutne svojim britkim izjavama. Jedno od pitanja odnosilo se na to što nikada nije dobio Zlatnu loptu.

"Zlatna lopta je lijepa stvar, ali mi nije potrebna da dokažem da sam najbolji", jasno je rekao švedski nogometaš, prenosi B92. 

Nagrada je sedmi put otišla u ruke Lionela Mesija, dok Ibrahimović kaže kako njega motiviraju klupske titule, ne osobni trofeji.

"U pitanju je mentalitet, treniram kao što igram. Svaki dan je finale. Bilo je teško kada sam došao u Milan, ali stvorili smo grupu, atmosferu koja sve nadolazi. Onda je stigla pandemija, ali osoblje kluba je predivno. Bio sam u karijeri u drugim timovima, ali ovo je odlično. Grupa ide ka istom cilju", dodao je Šveđanin.

Iako ima 40 godina, ne pomišlja da prestane igrati nogomet. Nedavno je rekao da se boji povlačenja.

"Sada, budim se s bolovima svakodnevno, ali imam taj adrenalin i nastavljam. Ove godine adrenalin je tu zbog Skudeta", zaključio je Ibrahimović.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bosnjo1962
15:38 29.12.2021.

Zlatane, ti si jedan jedini, najbolji. Niko nema takav talenat kao ti, taku snagu i upornost. Dovoljno je samo reci da kako si dosao u AC Milano, oni su sa dna tabele dosli na sam vrh u teskoj italijanskoj ligi. Ne znam da li bi to mogli da urade Messi i Ronaldo. Ali nazalost, Evropa i svijet su oduvijek cinicni, ne cijene igrace s nasih prostora. Ti si dokazao da si najbolji gdje god si igrao. Volimo te svi, posebno tvoji Bosanci.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?