HMRK Zrinjski

Žestok ritam priprema na Blidinju i u Posušju

10.08.2017.
u 09:00

Rukometaši Zrinjskog za novu sezonu se trenutačno pripremaju na Blidinju. Mostarski klub tamo ima izvrsne uvjete za rad. Momčad je smještena u poznatom ugostiteljskom objektu Hajdučke vrleti, dva puta na dan provodi zahtjevne treninge.

- Uvjeti koje imamo na raspolaganju su i više nego kvalitetni. Imamo, prije svega, vrhunski smještaj i ishranu. Nalazimo se na nekih 1300 metara nadmorske visine, gdje je klima prije svega odlična za rad, što je jako značajno za ovu fazu priprema. Večernji trening odradimo na 20-ak celzijevih stupnjeva na Blidinju, što je savršeno za ovu fazu priprema. Jutarnji trening obavljamo u sportskoj dvorani u Posušju, gdje je klima također odlična za rad - kazao nam je trener Zrinjskog Zdravko Medić.

Momčad je za sada pretrpjela samo minimalne izmjene u igračkom kadru. Sarajlić je otišao u Poljsku, klub se zahvalio vrataru Šarcu i to je uglavnom to kada je u pitanju rubrika odlasci.

- Doveli smo vratara Gorana Anđelića koji je po meni ako ne najbolji vratar ove lige, onda jedan od tri najbolja vratara u BiH. Za njega se nadamo kako će biti veliko pojačanje za našu momčad. S nama je i Martino Kordić, koji, istina, fizički još nije na svojoj razini. Tek se na pravi način i oporavlja od jedne teške ozljede. Ipak, riječ je o igraču kakvih je malo na tržištu i koji nam može puno donijeti tako da s njim nećemo žuriti, vjerujem kako se njega isplati pričekati jer nam može puno pomoći. Doveli smo i Darija Raguža, ali on i naš igrač Filip Vistrop nisu trenutačno s nama. Igraju Svjetsko kadetsko prvenstvu u Gruziji za reprezentaciju Hrvatske. Inače, na Blidinju imamo 17 rukometaša. Njih nekoliko će nam se još pridružiti u međuvremenu - dodao je Medić.

Brz rukomet

Medića smo upitali kakav stil igre želi gajiti sa svojom momčadi u idućoj sezoni.

- Imamo vrlo mladu momčad i nećemo puno toga mijenjati u odnosu na prošlu sezonu kada je u pitanju pristup prema igri i taktici. Želimo igrati brz i fizički naglašen rukomet. Momčad nismo puno mijenjali, nastojali smo ciljano dovesti igrače na mjesta na kojima smo trebali jaču konkurenciju, zaključio je Medić.

Inače, tvrtka sportske opreme GBT Banja Luka ponovno je glavni sponzor opreme HMRK Zrinjski. Ovog mjeseca je GBT otvorio i svoje predstavništvo u Mostaru kako bi svi ljubitelji kluba i sve sportski kolektivi iz regije eventualno mogli iskoristiti njihove sportske proizvode. Dok traju pripreme momčadi na Blidinju, uprava kluba s tim je detaljem pokazala kako i ona provodi svoj dio obveza uoči nove natjecateljske sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije