HŠK Zrinjski

Žele pobjedu, bez obzira što je traže na Koševu

BiH,12.07.16.Mostar,Stadion Bijeli brijeg 2 pretkolo lige prvaka Zrinjski -Legia Photo:Stojan Lasic
30.07.2016.
u 09:00

Mostarci u nedjelju (19.45 sati) gostuju na Koševu. Dugo na tome terenu prije prošle sezone nisu zabili ni gola, ali prošle sezone se sve promijenili. Zrinjski je tada pogotkom Radulovića slavio s minimalnih 1:0. Ta pobjeda puno je značila Mostarcima u tom trenutku. Zrinjski u odnosu na prošlu sezonu sada ima još malo više kvalitete, pa onda s puno više optimizma ta momčad putuje na Koševo. Mostarci su sada, što zbog forme, što zbog kvalitete, samopouzdanja i karaktera, možda i u prednosti.

Više natjecateljskih utakmica

- Nakon važne pobjede protiv Radnika na otvaranju prvenstva, igramo derbi sa Sarajevom. Idemo u Sarajevo odigrati dobru utakmicu i mislim da je momčad spremna na to s obzirom na igru kakvu smo pružili protiv Legije i Radnika. Želimo nastaviti s takvom igrom i neke stvari još dodatno poboljšati. Očekujem kako ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. U prošlom kolu na Grbavici za Sarajevo je to bila prva natjecateljska utakmica, a mi smo već igrali utakmice s Legijom, pa je to možda naša mala prednost. Što se tiče utakmice na Grbavici, mogli smo vidjeti igru Sarajeva u prvih 35 minuta, poslije toga Željo je dobio crveni karton i to je bila sasvim druga utakmica. Sarajevo je imalo više prilika, nisu ih iskoristili. Momčad Sarajeva promijenjena je u odnosu na prošlu sezonu, doveli su dva stopera, tu je Sarić, Crnkić, ali sve u svemu, to je dosta kvalitetna momčad protiv koje nas sigurno očekuje teška utakmica - kazao je na konferenciji za medije šef struke Zrinjskog, Vinko Marinović.

Nogometaš Nemanja Bilbija također je jučer udovoljavao znatiželji novinara. I sam je nekada nosio dres Sarajeva, sada u drugom dresu dolazi igrati utakmicu na Koševu.

- Otvorili smo dobro prvenstvo i 2. kolo nam odmah donosi gostovanje na Koševu. Proveo sam dvije uspješne godine u Sarajevu, profesionalac sam i radujem se što dolazim igrati utakmicu protiv svog bivšeg kluba. Svi smo spremni i jedva čekamo nedjelju”, kazao je Bilbija i dodao:

- Očekujem jednu tešku i zahtjevnu utakmicu. Sarajevo je dobra momčad bez obzira na promjene, a naša momčad je također kvalitetna. Nadam se pravom derbiju - dodao je Bilbija.

Jučer je u mostarski klub stigao i Germain Kouadio, tamnoputi napadač koji je prošle sezone igrao u Travniku.

Veća konkurencija

Dolazak ovog napadača znači i veću konkurenciju u napadu mostarske momčadi. Kouadio je prošle sezone zabio 9 golova za Travnik.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?