Trener Arsenala

Wenger: Ja sam za dopinšku kontrolu krvi, ne samo urina

Football - Swansea City v Arsenal - Barclays Premier League - Liberty Stadium - 31/10/15  Arsenal's Kieran Gibbs and manager Arsene Wenger Reuters / Rebecca Naden Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club
12.11.2015.
u 06:45

Nova dopinška afera s ruskim sportašima o njihovu sustavnom korištenju nedopuštenih sredstava te o mogućoj im zabrani nastupa na OI u Riju 2016., potaknula je trenera Arsenala Arsenea Wengera da ponovno progovori i o toj temi. Francuz je izrazio zabrinutost da bi se slična stvar mogla dogoditi i u nogometu, pogotovo zbog slučaja Ademi kad je Dinamov nogometaš bio pozitivan na zabranjenu supstanciju upravo nakon utakmice Lige prvaka između Dinama i Arsenala, a koju su plavi dobili s 2:1.

– U 30-godišnjoj karijeri nisam dao igraču nešto od čega bi bio bolji. Nikada im nisam dao nijedan proizvod koji bi im poboljšao nastup – rekao je Wenger L'Equipeu i nastavio:

– Za mene je ljepota sporta u tome da svi žele pobijediti, ali da samo jedan može biti pobjednik. Nalazimo se u vremenu u kojem slavimo pobjednike, a ne obraćamo pažnju na sredstva i metode. Deset godina kasnije shvatimo da je netko varao. A tijekom tog vremena, onaj tko je bio drugi je ispaštao. Nije dobio nikakvo priznanje. Iskreno, mislim da ne radimo dovoljno testiranja na doping. Teško mi je povjerovati da se među 740 igrača koji zaigraju na Svjetskom prvenstvu ne javi nijedan problem. Nadam se da je Engleska imuna na doping, ali ne znam to sigurno. Kada u europskim utakmicama rade dopinške kontrole, ne uzimaju uzorke krvi, samo urina. Puno sam puta tražio da se to promijeni – prenosi Goal.com trenera Arsenala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije