Reprezentacija BiH

Vujoševića čekaju stari problemi, čelništvo reprezentacije očekuje pomoć nadležnih institucija

14.05.2017.
u 09:30

U kvalitetnom i iskusnom stručnjaku Dušku Vujoševiću košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je novog izbornika koji će po okončanju sezone u francuskom Limogesu sjesti na užarenu klupu bosanskohercegovačke reprezentacije. Njega su nedavno u Francuskoj posjetili predstavnici Košarkaškoga saveza Bosne i Hercegovine, generalni tajnik u ostavci Dubravko Barbarić i direktor muških izabranih vrsta Siniša Kovačević.

Trenutačna situacija

Vjerojatno su mu pokušali predočiti trenutačnu situaciju kako na igračkom planu tako i na organizacijsko-financijskom koji opterećuje sam Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Kada je u pitanju stručni dio, provjereni stručnjak neupitno će odraditi svoj posao bez obzira na to koliko kvalitetnih igrača se bude odazvalo na njegov poziv, koji se brzo očekuje jer je početak priprema za pretkvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini najavljen za 2. srpnja. Bosna i Hercegovina igrat će u skupini sa Slovačkom, Armenijom i Švedskom. Pretkvalifikacije će se igrati od 2. do 19. kolovoza. Za očekivati je kako će bosanskohercegovački izabranici proći taj ciklus i igrati kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini koje će započeti 20. studenoga.
Već su dogovorena i mjesta gdje će izabrana bosanskohercegovačka vrsta ugostiti svoje protivnike. Prvi susret na svom parketu Bosna i Hercegovina igrat će protiv Slovačke u Sarajevu 5. kolovoza, a 9. kolovoza u Skenderiji će gostovati reprezentacija Armenije. Posljednji pretkvalifikacijski susret BiH odigrat će u zeničkoj Areni protiv Švedske 12. kolovoza.

Dugovanja i dubioze

Do tog vremena za očekivati je kako će biti poznata sveukupna financijska situacija u samom Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Financijska dugovanja i dubioze koji opterećuju novo rukovodstvo zasigurno imaju odraza i na cjelokupno ozračje u košarkaškoj reprezentaciji i oko nje. Čelništvo Košarkaške reprezentacije očekuje pomoć nadležnih državnih institucija, ali dugovanja su velika i teško ih se može za kratko vrijeme riješiti.
No, koliko god od državnih institucija reprezentacija ova ili ona, klub ovaj ili onaj, očekuju financijsku pomoć, zadaća je državnih institucija redovitim nadzorom pratiti i poticati zakoniti rad i poslovanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije