Pobjeda na otvaranju

Vodeći Zrinjski na gostovanju u Bijeljini

BiH; 10.12.2016. Mostar,
17.12.2016.
u 11:00

Večeras se igraju četiri susreta 9. kola Lige 10 košarkaša BiH. Susret Sparsa i Kaknja odgođen je zbog zauzetosti Josipa Pandže, trenera Kaknja, vođenjem U-18 reprezentacije BiH na Europskom prvenstvu u Turskoj. Vodeći Zrinjski odlazi u goste momčadi Građanskog koja se nalazi na dnu ljestvice.

Pred svojim navijačima

Bez obzira na položaj na ljestvici i odličnu formu, neće Mostarcima biti lako u Bijeljini. Bijeljinci žele pobjeći s dna ljestvice i igraju pred svojim navijačima. No, unatoč svemu Zrinjski je favorit. Imaju igrači Hrvoja Vlašića bolju momčad i u Bijeljinu odlaze na krilima pobjede nad Širokim u polufinalu hercegbosanskog kupa. Bosna koja je upravo protiv Zrinjskog doživjela poraz u proteklom kolu ugošćuje Mladost iz Mrkonjić Grada. Mrkonjićani su mijenjali proteklog tjedna u igračkom kadru. Otpustili su Vukovića i pokušat će se suprotstaviti favoriziranoj Bosni. Široki odlazi u Trebinje gdje će ga čekati posljednji Leotar.

Stručni stožeri

I jedna i druga momčad ove sezone ne igra po zamisli stručnih stožera. Širokobriježani tek su za pobjedu dalje od tri momčadi koje dijele dno ljestvice, a među kojima je i Leotar. Očekivati je izjednačen i susret bez izrazitog favorita. Ako se u devetom kolu može nekoga proglasiti izrazitim favoritom, onda je to Sloboda koja je domaćin Bošnjaku iz Hadžića. Tuzlaci imaju bolju momčad, stoje i bolje na ljestvici i očekivati je njihovu petu prvenstvenu pobjedu. Parovi 9. kola (danas): Građanski – Zrinjski 19, Leotar Swisslion – Široki 19, Bosna – Mladost 17, Sloboda – Bošnjak 19.30, Spars – Kakanj odgođeno.•

Mlada U-18 reprezentacija BiH pobjedom je počela nastup na Europskom U-18 prvenstvu. U susretu 1. kola izabranici Josipa Pandže slavili su nad Izraelom 103:102 nakon produžetaka. U prvom poluvremenu Izrael je bio bolji i imao 17 poena prednosti. U nastavku susreta mladi bh. igrači zaigrali su kvalitetnije i uspjeli 5 minuta prije kraja i povesti 74:71. Ipak, prednost nisu zadržali u regularnom tijeku jer su Izraelci tricom u zadnjoj sekundi izjednačili. Tri sekunde prije kraja BiH je pri vodstvu 103:102 promašila oba bacanja, no, igrači Izraela nisu uspjeli realizirati zadnji napad. Danas u 12 sati BiH igra protiv Litve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije