HKK Zrinjski

Vlašić: Imamo još prostora 
za napredak

BiH; 22.02.2017. Mostar,
29.03.2017.
u 09:00

Večeras se igraju svi susreti 4. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. Najzanimljiviji susret očekuje se u Laktašima gdje će regionalni ABA-ligaš ugostiti bez poraza vodeći Zrinjski. Bit će to zanimljiva utakmica koja će pokazati kolika je snaga jedne i druge momčadi u ovom trenutku.

Maksimalan učinak

Bez obzira na to što su Mostarci u protekla tri prvenstvena kola ostvarili maksimalan učinak, a od toga i dva puta slavili kao gosti i drže čelo ljestvice, Igokea slovi za velikog favorita. Iza sebe imaju uistinu uspješnu sezonu u regionalnoj ABA ligi i mnogo su skuplja momčad od protivnika. Unatoč svemu tome, trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić vjeruje u svoje košarkaše, koji iz susreta u susret igraju sve bolje i imaju još neiskorištenog potencijala te mogućnosti za rast i napredak.

- Očekujem od svojih momaka nastavak dobrih igara. Dobro smo se pripremili i plod takvog rada zasigurno će dati rezultat. Imamo još prostora za napredak , a ovim što smo do sada postigli jako sam zadovoljan, kazao je uspješni trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Priliku za upisivanje prve pobjede imat će sastav Kaknja koji ugošćuje Slobodu iz Tuzle. Momčad trenera Josipa Pandže dva puta je ove sezone bila poražena od Tuzlaka, ali ovaj put se nadaju prvoj pobjedi i prekidu crnog niza od tri uzastopna poraza u Ligi za prvaka. Sigurno neće imati lagan posao, ali pobjeda je svakako ostvariva.

Gradski rivali u derbiju

Susret u Sarajevu obilježit će gradski rivali Bosna i Spars, gdje je Bosna formalni domaćin. Ligu za prvaka bolje su otvorili studenti, slove za velikog favorita i na ovom susretu. Nakon tri odigrana kola imaju dvije pobjede, dok Sparsi imaju dva prvenstvena poraza.

U Ligi za ostanak posljednji Leotar, koji ima svega tri pobjede, i to prenesene iz prvoga kruga natjecanja, na domaćem parketu traži možda i posljednju prigodu za ostanak u prvoligaškom društvu. U goste mu stiže Bošnjak, koji je u prošlom kolu visoko na domaćem parketu poražen od Širokog. Trebinjcima, ako žele ostati u igri za ostanak u prvoligaškom društvu, odgovara isključivo pobjeda. U drugom susretu Mladost ugošćuje Građanski koji s pobjedom više bolje stoji na prvenstvenoj ljestvici.

Parovi 4. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak: 29. ožujka Liga za prvaka: Igokea – Zrinjski 19, Bosna Royal Jelly – Spars Ziraat Bank 18, Kakanj – Sloboda 18. Liga za ostanak: Leotar Swisslion – Bošnjak 19, Mladost – Građanski 19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?