Reprezentacija BiH

VIDEO Milošević: Taktička disciplina i igra na rezultat trenutačno najbitniji za reprezentaciju BiH

13.11.2023.
u 16:00

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu, gdje će se pripremati za preostala dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine protiv Luksemburga i Slovačke.

 

Reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Europsko prvenstvo, zbog čega će izbornik BiH Savo Milošević ove susrete iskoristiti da ekipu što bolje pripremi za mečeve doigravanja u ožujku naredne godine.

Na Miloševićevom spisku ovoga puta nisu se našli iskusni Miralem Pjanić i Edin Džeko, ali pozive su dobili napadač Herthe Haris Tabaković i bivši mladi reprezentativac BiH Nermin Zolotić.

Milošević ističe da je reprezentaciji BiH trebala „svježa krv“, ali da u ovom trenutku nije ni pametno mijenjati puno igrača jer do doigravanja nema dovoljno utakmica kako bi se ekipa uigrala.

- Imat ćemo dosta drugačiji tim na terenu, ali očekujem da momci shvate da nemamo mnogo vremena i ove utakmice nisu prijeteljske. Ne možemo čekati ožujak da damo 100 posto kako bismo vidjeli što je najbolje za nas su naredne dvije utakmice. Stoga, već sada moramo dati maksimum na terenu - objasnio je Milošević.

Navodi da su za selekciju BiH u ovom trenutku najbitniji taktička disciplina i igra na rezultat, što će po njegovom mišljenju biti od presudne važnosti u susretima doigravanja.

- Naredna dva meča su rezultatski veoma bitna za nas. To su protivnici po mjeri, slični onima koji će nas čekati u doigravanju. Ovo je idealna prilika da vidimo gdje smo i što trebamo popraviti prije doigravanja. Tko bude mogao ispuniti zahtjeve u obrani i napadu, taj će igrati - kazao je izbornik.

Vjeruje da bh. reprezentativcima neće biti problem ispuniti ono što izbornik od njih traži, jer svi oni igraju već duže vrijeme u ozbiljnim europskim ligama i klubovima i navikli su na takve zadatke na terenu.

Novo ime u selekciji BiH, napadač Haris Tabaković, ističe da ne osjeća pritisak zbog izostanka Edina Džeke kojeg će vjerojatno upravo ovaj napadač Herthe zamijeniti na terenu.

- Došao sam kako bih dao sve od sebe i da uživam u nastupima za reprezentaciju BiH. Pritisak ne osjećam, ponosan sam i sretan što smo završili papire za reprezentaciju. Uvijek dajem svoj maksimum, radio sam naporno posljednjih godina da bih bio tu i jedva čekam da krenemo sa treninzima - izjavio je Tabaković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije