DOIGRAVANJE ZA SP

Vatreni u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba, Šveđani izbacili Talijane

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
14.11.2017.
u 07:35

Uz vatrene u bubnju druge jakosne skupine naći će se Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija, Švicarska te vjerojatno Peru pobijedi li Novi Zeland

Švedska je izborila Svjetsko prvenstvo koje se dogodine igra u Rusiji, ali Hrvatskoj je mnogo važnije što je izbacila Italiju i gurnula hrvatsku reprezentaciju u drugu jakosnu grupu uoči ždrijeba skupina SP-a koji će se održati 1. prosinca u Moskvi. 

Uz vatrene u bubnju druge jakosne skupine naći će se Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija, Švicarska te vjerojatno Peru pobijedi li Novi Zeland.  

Prema Fifinoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina. Ždrijeb skupina održat će se 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlj u Moskvi. Prvenstvo u Rusiji igra se iduće godine od 14. lipnja do 15. srpnja. U uzvratnoj utakmici doigravanja za SP na punom San Siru nogometaši Italije i Švedske igrali su 0:0. Taj je rezultat bio dovoljan Šveđanima da izbore plasman na svjetsku smotru, jer su u prvoj utakmici u Solni pobijedili s 1:0. Talijani su bili opasniji u uzvratu ali nisu uspjeli zatresti mrežu Šveđana.

Četverostruki svjetski prvaci Talijani tako neće vidjeti SP nakon čak 58 godina. Italija je dosad propustila prvi SP 1930. u Urugvaju, te 1958. u Švedskoj kada se nisu kvalificirali. Švedska reprezentacija nije se plasirala na posljednje dvije svjetske smotre. 

Preostala tri putnika u Rusiju saznat ćemo nakon što se odigraju uzvratni susreti dodatnih kvalifikacija. U utorak igraju Irska - Danska (prva utakmica 0:0), u srijedu Australija - Honduras (0:0), a u četvrtak Peru - Novi Zeland (0:0).

Evo kako su trenutačno reprezentacije podijeljene po jakosnim skupinama uoči ždrijeba:

1. skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. skupina: HRVATSKA, Španjolska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Švicarska, Peru (?)

3. skupina: Švedska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal, Danska ili Irska

4. skupina: Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija (?), Novi Zeland ili Honduras.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije