I DALIĆ BI U MAĐARSKU

Vatreni, povedite nas u Budimpeštu: Tamo će vas bodriti 20.000 Hrvata!

21.06.2021.
u 14:45

Iako moramo priznati da nitko nije priželjkivao prvo mjesto u skupini D i susret s nekim od nogometnih velikana (Francuska, Njemačka, Portugal), također treba priznati da nismo priželjkivali ni scenarij u kojem će nam uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama i treće mjesto biti zadovoljavajuće.

No, hrvatska reprezentacija u utakmici sa Škotskom očajnički će se boriti za nastavak natjecanja, i uspije li ga izboriti bit ćemo sretni na kojem god mjestu u skupini na kraju bila, a kalkulacija za osminu finala ima jako puno.

Sigurno znamo da ne može biti prva budući da Engleska i Češka, koje imaju po četiri boda (tri više od Hrvatske) u posljednjem kolu igraju međusobno, no zato može biti druga. To bi se dogodilo kad bi Englezi pobijedili Čehe, a mi Škote, te kad bismo uz to nadoknadili četiri pogotka zaostatka u gol-razlici u odnosu na Čehe. Tada bi Hrvatska u osmini finala igrala u Kopenhagenu protiv druge selekcije iz skupine E (Švedska, Slovačka, Španjolska, Poljska). Naravno, Hrvatskoj da bi išla dalje treba pobjeda nad Škotskom, a u tom slučaju najizglednije je da bi bila treća. Četiri boda vrlo vjerojatno bila bi joj dovoljna za ulazak među četiri najbolje treće momčadi svih skupina, a ovisno o tome koje će reprezentacije kao treće ići dalje, tri su mogućnosti za osminu finala.

Prva je mogućnost utakmica u Sevilli s pobjednikom skupine B (vjerojatno Belgija), druga je opcija utakmica u Glasgowu s pobjednikom skupine E, a treća sraz s Nizozemskom na prepunom stadionu u Budimpešti gdje je dopušten pun kapacitet od 67 tisuća, pa bi vatrene moglo doći bodriti čak 20 tisuća Hrvata, što je i želja izbornika Dalića.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije