Nakon dvije trećine natjecanja

Vardar, Zagreb Veszprém i Meshkov daleko ispred ostalih

12.12.2016.
u 09:00

Regionalna SEHA Gazsprom liga ulazi u završnicu koja rezultatski ne bi trebala biti toliko zanimljiva kao protekli dio. Naime, ljestvica se tako izdiferencirala da su sudionici doigravanja manje-više poznati.

Trebala bi se dogoditi neka velika kriza u trenutačno 4 prvoplasirane ekipe - Vardar, Meshkov, Zagreb i Veszprém pa da se po tom pitanju nešto promijeni. Istina, trenutačno petoplasirano Celje PL nada se još po kojem kiksu vodećeg kvarteta kako bi u posljednji tren uskočilo u vlak koji nosi doigravanje. Ostalih pet sudionika davno su zaostali za prvom polovinom ljestvice. Moglo bi se reći kako je SEHA liga strogo podijeljena na gornji - pet klubova i donji dom - također pet klubova. Između klubova iz te dvije grupacije razlika je golema. Diktiraju je, u prvom redu, klupski proračuni, ali i uvjeti, rejting, iskustvo...

Tako je to manje-više od kada je liga 2011. osnovana, a iz, uvjetno rečeno, donjeg u gornji dom imali su prilike u proteklih pet liga primirisati samo Metalurg jednom i Tatran Prešov dva puta.

Preostalih petnaestak klubova koji su sudjelovali u SEHA ligi nije ostavilo vidljivijeg traga. Tako je predstavnik Crne Gore - Sutjeska nakon jednog pokušaja odustala, a “ćorava posla” ove sezone “manuli” su se i srbijanski klubovi. SEHA liga, posebice sada kada ima moćnog generalnoga sponzora, mamac je sama po sebi.

Jer kad bi i gdje prvaci BiH igrali službene utakmice protiv Veszpréma, PPD Zagreba… Gdje su u toj konstelaciji odnosa prvaci BiH, aktualni Izviđač i prije njega Borac te sarajevska Bosna? Za sada najbolje rezultate imao je Borac koji je u proteklih pet liga četiri puta bio osmi, a jedanput sedmi. Izviđač CO je u ranija dva sudjelovanja oba puta bio 9., sada će teško dohvatiti to mjesto, dok je najslabiji plasman, za sada, imala sarajevska Bosna koja je sezonu završila na 11. mjestu.

Po svemu sudeći, ovo će biti prva SEHA liga u kojoj će prvak BiH biti na začelju. Trenutačni poredak: 1. Vardar 35(13), 2. Meshkov 26(13), 3. PPD Zagreb 25(11), 4. Veszprém 22(10), 5. Celje PL 21(13), 6. Gorenje 12(11), 7. Tatran 10(12), 8. Nexe 8(10), 9. Metalurg 7(12), 10. Izviđač CO 3(12). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?