Liga nacija

Utakmica protiv Sjeverne Irske od izuzetnog značaja za BiH

08.10.2020.
u 13:47

Nogometna reprezentacija BiH večeras (20.45) igra prvu, najvažniju utakmicu. Protivnik će joj na Grbavici biti Sjeverna Irska, vrsta s kojom su nogometaši BiH u nekim ranijim navratima odmjeravali snage.

Specifičan stil

Bh. vrsti potrebna je pobjeda za prolazak kako bi osigurala nastup u finalu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, gdje bi eventualno igrala s boljim iz susreta Slovačka - Irska.

- Drago mi je što sam ponovno tu, prošli put imao sam lakšu ozljedu. U razgovoru s izbornikom Bajevićem dogovorio sam da je bolje da ništa ne riskiramo kako bih bio spreman za ovu, recimo, mnogo bitniju utakmicu - istaknuo je nogometaš BiH Rade Krunić i dodao:

- Najbitnija utakmica, naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo. Osobno se spremam kao za svaku utakmicu. Bitno je da se odmorimo psihički i fizički i da se dobrim treningom i razmišljanjem o utakmici spremimo na najbolji mogući način - dodao je nekoliko dana prije današnje utakmice Krunić.

Aktualni nogometaš Milana svjestan je kako Sjeverna Irska ima specifičan stil igre, ali smatra kako i to odgovora reprezentaciji BiH.

- Imaju specifičan stil igre, srećom, imali smo priliku upoznati ih kroz Ligu nacija i tu smo ih pobijedili. I to će biti prednost za nas jer ulazimo psihički bolje pripremljeni u utakmicu. Osim toga što im je stil igre specifičan, smatram da će biti dobar za nas - kazao je Krunić.

Puno se galame podiglo nakon toga što se ulaznice za utakmicu koja će se igrati pred publikom ipak nisu našle u slobodnoj prodaji. Iz igračkog kuta bilo kakva podrška s tribina dobro će doći bh. vrsti.

- Što se tiče publike, dobra je stvar da će biti prisutan određen broj gledatelja. Bolje je i 1000 ljudi, nego da nema nitko. Koliko god bude publike, siguran sam kako će pružiti pravu podršku i radujem se tome - zaključio je Krunić.

BiH ima bolju momčad

Izbornik Dušan Bajević jučer je kazao kako nema puno nedoumica o tome tko će početi utakmicu.

- Pripremamo se dugo za ove utakmice, u ovom trenutku smo bolja momčad po kvaliteti, dobro se poznajemo. Nitko ne može unaprijed reći kako može dobiti utakmicu, pokušat ćemo to biti mi - rekao je izbornik BiH koji je još dodao:

- Odredio sam sastav, razmišljam o jednom mjestu, kiša me natjerala da razmišljam o jednoj poziciji. Nismo vježbali jedanaesterce. Hoće li do toga doći, teško je reći, ali da mislimo o tome, to je istina. Možda ćemo šutirati jedanaesterce, ali bolje razmišljati u drugom smjeru. Idemo odigrati utakmicu od početka do kraja, dati sve od sebe od početka do kraja - zaključio je Bajević.•

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidigal
23:41 08.10.2020.

Zaboli nas papak za muje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije