atletika

Uspjesi Brotnja u Sokocu i Makarskoj

31.05.2016.
u 10:00

Godinama se članovi Atletskog kluba Brotnjo sa svih natjecanja na kojima sudjeluju kući vraćaju s uspješno ostvarenim rezultatima i visokim odličjima.

Veliki uspjeh

Zapažen uspjeh ostvarili su mladi članovi AK Brotnjo i na Prvenstvu BiH za pionire i pionirke rođene 2003. i 2004. te za cicibane i cicibanke rođene 2005. godine i mlađe, koje je u organizaciji Atletskog kluba “Glasinac”u subotu (28. svibnja) održano u Sokocu.

Bilo je to jedno od najmasovnijih atletskih natjecanja za spomenute dobne skupine atletičara u BiH, na kojem su nastupili članovi 22 atletska kluba s područja BiH s više 500 startnih mjesta.

Sudjelujući na tom prestižnom prvenstvu, mladi atletičari i atletičarke Brotnja postigli su vrlo zapažene rezultate osvojivši jednu zlatnu, dvije srebrne i četiri brončane medalje. Tako se Katarina Prusina okitila zlatom i postala nova državna prvakinja BiH u utrci na 600 m - pionirke.

Dva druga mjesta i dvije srebrne medalje osvojio je Blago Martinović, i to u dvije discipline: u utrci na 60 m i u skoku u dalj. Istodobno, trećim mjestom i brončanim medaljama zadovoljili su se Gabrijel Gagro u utrci na 60 m, Marta Mijatović - vortex, Ivana Prusina u skoku u vis (svi u kategoriji pionira/ki), a treće mjesto u disciplini vortex osvojila je cicibanka Marija Dujmović.

Važna uloga trenera

Kažimo i to kako je dan kasnije, u nedjelju, 29. svibnja, u organizaciji Atletskog kluba “Sveti Marko” u Makarskoj održano atletsko Prvenstvo Dalmacije za starije kategorije, na kojem su atletičari Brotnja također bili vrlo uspješni osvojivši čak osam medalja.

Prvim mjestom i zlatnim medaljama okitili su se Marija Ivanković u disciplini skok u dalj, Ivana Prga u utrci na 100 m, Klara Zovko (skok u vis) te Josip Soldo (skok u dalj).

Drugo mjesto i srebrno odličje osvojila je Josipa Sušac u disciplini skok u dalj, a trećim mjestom i brončanim medaljama zadovoljili su se kadet Ivan Petrović (utrka na 100 m), junior Josip Prga (utrka na 100 m) i Filip Kozina u disciplini skok u dalj.

Za sve uspjehe koje članovi Atletskog kluba Brotnjo godinama ostvaruju na domaćim i međunarodnim natjecanjima, uz njihov osobni trud, zasigurno je najzaslužniji njihov trener Bojan Ubiparip koji svoj posao s atletičarima obavlja ozbiljno, odgovorno i na vrhunskoj profesionalnoj razini.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije