ODLIČNE VIJESTI

Uefa potvrdila: Juniori Hajduka Ligu prvaka igraju u Ženevi na stadionu od 30 tisuća mjesta

Hajduk juniori
Ivo Cagalj/PIXSELL
22.03.2023.
u 21:10

Prvotni plan bio je da se utakmice najbolje četiri momčadi igraju na stadionu Colovray u Nyonu, koji ima tek četiri tisuće mjesta. No, Uefa je odlučila sve preseliti na znatno veće zdanje u Ženevi

Juniorska momčad Hajduka izborila je ulazak u polufinale Lige prvaka mladih nakon što su na kultnom Westfalenu od domaće Borussije bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. Završnica turnira održava se u travnju, a Splićani će se za mjesto u finalu boriti s talijanskim Milanom. Prvotni plan bio je da se utakmice najbolje četiri momčadi igraju na stadionu Colovray u Nyonu, koji ima tek četiri tisuće mjesta. No, Uefa je odlučila sve preseliti na znatno veće zdanje u Ženevi.

Naravno, vijest će razveseliti navijače Hajduka, koji su u velikom broju otputovali i u Njemačku. Utakmice će se tako odigrati na stadionu Servettea, koji ima 30 tisuća mjesta. Uefa se oglasila priopćenjem.

- Završnica Uefine Lige mladih 2022/23. održat će se na stadionu Servettea Stade de Genève u Ženevi 21. i 24. travnja zbog iznimnog interesa navijača klubova sudionika za turnir, što je dovelo do potrebe za mjestom s povećanim operativnim kapacitetom. Detalji o prodaji ulaznica bit će dostupni uskoro na stranici uefa.com - napisali su na svojim službenim stranicama pa dodali:

- Osam prethodnih izdanja finala Uefine Lige mladih igrano je u Colovray Sports Centeru u Nyonu u Švicarskoj. Uefa je zahvalna na izvanrednoj suradnji s općinom Nyon, odlično obavljenom poslu u pripremama za završni turnir i razumijevanju konačne odluke o promjeni mjesta za ovu priliku.

Objavili su i točnu satnicu, koja otkriva da će Hajduk i Milan igrati prvi, 21. travnja (petak) u 13 sati, dok se u 18 susreću Sporting i AZ Alkmaar. Finale je u ponedjeljak, 24. travnja u 18 sati. 

Podsjećamo, hajdukovci su prethodno izbacili Manchester City (2:1) i Borussiju. Na Poljudu su ih potom u velikom broju dočekali navijači, a nema sumnje kako će ih Torcida pratiti i u pokušaju do odu do samog kraja...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije