košarka

U Zenici ostali Tomić, Kamenjaš i Miličević

29.11.2018.
u 07:33

Nakon trodnevnih priprema obavljenih u Zenici, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Botevgrad gdje će sutra s početkom u 18 sati odmjeriti snage protiv Bugarske u okviru devetog kola skupine K kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Izbornik Vedran Bosnić poveo je dvanaestoricu košarkaša, od petnaest koliko mu ih se odazvalo, nakon što je poziv uručen dvadeset i četvorici košarkaša.

Devetorica nedostaju

Iz ovih ili onih razloga devetorica nisu došla u Zenicu uz, naravno, NBA igrače Jusufa Nurkića i Džanana Musu za koje se unaprijed znalo da ih njihovi NBA klubovi u tijeku sezone neće pustiti. U Zenici su ostali Ivan Miličević, Kenan Kamenjaš i Obrad Tomić, koji će biti u konkurenciji za sljedeći kvalifikacijski susret 3. prosinca u Zenici protiv Finske. Stručni stožer na čelu s Vedranom Bosnićem svjestan je kako bosanskohercegovačka reprezentacija nema izgleda plasirati se na svjetsku smotru, ali pokušat će s novim, mlađim snagama nadmetati se u susretima koji dolaze, pa tako i s Bugarskom koja u kvalifikacijskoj skupini stoji bolje i ima pobjedu više.

U skupini K čelno mjesto drže Francuska i Češka koje imaju po sedam pobjeda.

Borba za treće mjesto

Treće i četvrto mjesto s četiri pobjede dijele Finska i Rusija, iza njih s pobjedom manje je Bugarska, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na posljednjem mjestu s dvjema upisanim pobjedama. Najveća borba vodit će se za treće mjesto koje donosi nastup na Svjetskom prvenstvu, zajedno s tri najbolje reprezentacije iz svake skupine drugoga kruga. Njih sveukupno 12 izborit će nastup u Kini na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati od 31. kolovoza do 15. rujna 2019. godine. Upravo stoga što reprezentacija Bugarske gaji kakve-takve nade za odlazak na svjetsku košarkašku smotru, bosanskohercegovačkoj reprezentaciji bit će teško na ispitu u Botevgradu, kao i Vedranu Bosniću u debiju na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije