Košarka

U Širokom se spremaju za godišnju Skupštinu i pripreme u kolovozu

07.07.2023.
u 16:25

U bosanskohercegovačkim košarkaškim klubovima vlada potpuno igračko mrtvilo, pojedini klubovi već dovode nove trenere i igrače

Kao i u čitavoj regiji, i u bosanskohercegovačkim košarkaškim klubovima vlada potpuno igračko mrtvilo. Igrači pod ugovorima dobili su odmor, a drugi čekaju pozive za produljenje ili pak odlazak u neku novu sredinu. U upravama ozbiljnijih klubova već se prave planovi za novu sezonu. Na klupu košarkaškog kluba Mladost iz Mrkonjić Grada vraća njihov stari trener Goran Sladojević. Trener koji je deset godina u nizu vodio Mladost naslijedit će Slobodana Ninića.

Za tri godine, koliko je proteklo vremena od odlaska s klupe Mladosti, klub iz Mrkonjić Grada vodili su, uz Ninića, još Posušanin Tihomir Mustapić i Vladimir Radovanović. U deset godina, koliko je proveo na klupi Mrkonjićana, Sladojević se okitio s tri naslova pobjednika Kupa Republike Srpske. No, zanimljiva vijest stiže iz Slovenije. Nekadašnji košarkaš širokobriješke Mladosti, danas HKK Široki, Damjan Novaković preuzeo je jednu od najjačih slovenskih momčadi - Heliosa iz Domžala.

Prošle sezone Helios je osvojio ligaški dio regionalne ABA 2 lige, ali je na final eightu u odlučujućem susretu na svom parketu poražen od Krke iz Novog Mesta i ostao je bez plasmana u najjaču regionalnu ABA ligu. U trenerskoj je karijeri rođeni Mostarac predvodio Šentjur, Pivovarnu Laško, Rogašku i mlađe izabrane vrste Slovenije. Od bosanskohercegovačkih klubova najživlje je u Bosni iz Sarajeva.

Nakon što su doveli trenera Josipa Pandžu iz bijeljinske Budućnosti, za njim je stigla i cijela svita, gotovo cijela petorka koja je prošle sezone osvojila četvrto mjesto u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U redovima Širokog cjelokupni pogon početkom srpnja stavljen je u stanje mirovanja. Početak priprema najavljuje se sredinom kolovoza, dok bi mlađi igrači počeli pripreme i nešto ranije.

S druge strane, živo je u upravi kluba gdje čelnici promišljaju o sljedećoj sezoni. Priprema se godišnja Skupština na kojoj će se odrediti smjernice kluba za iduću sezonu, a sve je izvjesnije da će se održati sredinom idućeg tjedna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije