Dobre vijesti

U Mostaru će se uskoro trenirati triatlon

13.03.2021.
u 10:59

Mostar uskoro postaje bogatiji za još jedan olimpijski sport, triatlon. Dovode ga Sanus Motus i Klub vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru. Rezultat je zajedničke suradnje i pokretanja programa pod nazivom Škola triatlona “3atleta” koja objedinjuje plivanje, biciklizam i trčanje.

Razvoj djece

- Djeci je potrebno omogućiti raznovrsne sportske aktivnosti. Idealan sport za djecu upravo može biti triatlon koji im omogućava raznolikost i razvoj u najkvalitetnijem smislu, a u prilog mu ide činjenica da je jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu - tvrde organizatori.

Program počinje popunjavanjem prve skupine. U Školu triatlona “3atleta” mogu se učlaniti sva djeca dobi do 16 godina, a osnovni uvjet za pristupanje je da djeca znaju plivati. Ako još uvijek nisu svladala plivanje, mogu pristupiti obuci neplivača koja se provodi u sklopu programa rada KVS-a Sveučilišta u Mostaru. Treninzi triatlona planirani su tri puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 17 sati), i to u kombinaciji plivanja i trčanja. Treninzi trčanja održavat će se u sklopu škole trčanja Sanus Motus Kids, a treninzi plivanja i obuke neplivača u sklopu KVS-a Sveučilišta u Mostaru na bazenu u Rodoču. Treninzi biciklizma i tehnička obuka održavat će se u dogovoru skupina s trenerom biciklizma, piše Večernji list.

Škola triatlona “3atleta” pripremila je program i za zasebnu skupinu odraslih ako broj zainteresiranih triatleta starijih od 16 godina bude toliki da popuni jednu trening-skupinu.

Kompletan program realiziraju trener atletike Vladimir Pokrajčić, trener plivanja Luka Posavac i iskusni triatlonac i biciklist Kristijan Ivan Jurič, a sve uz potporu cijelog tima stručnjaka koji čine kineziolozi, liječnik, psiholog, nutricionist te cijeli tim trenera iz ostalih sportova i područja tjelesne pripreme.

Edukacije

- Planirane su ciljane edukacije našeg trenerskog tima i postupni razvoj cijelog programa, uz podršku svih nadležnih državnih institucija i sportskih saveza. U fazi je postupak registracije prvog triatlon kluba u Mostaru, što će omogućiti sudjelovanje predstavnika na sjednicama saveza, kao i sudjelovanje na natjecanjima koja budu pod okriljem nadležnih saveza i institucija bh. sporta za sve naše mlade sportaše. Za sve informacije o triatlon programu i obuci neplivača možete nas kontaktirati na broj 063/571-120 ili preko e-mail adrese kvs-sum@sum.ba, a istim putem eventualno možete izvršiti i svoje prijave - dodaju organizatori ove sportske aktivnosti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije