GOLF

U ime Herceg Bosne lopticu udario Vladimir Šoljić

golf
Foto: Željko Andrijanić
1/3
18.11.2013.
u 10:34

U sportskoj i druželjubivoj atmosferi Kup Herceg Bosne osvojio Mladen Mušura iz kluba Split 1700

Golf teren Topala još je jednom ugostio brojne golf majstore iz čitave regije, ovog puta na Kupu Herceg Bosne. U jednoj sportskoj i druželjubivoj atmosferi ukupni pobjednik kupa je Mladen Mušura iz golf kluba Split 1700. Što se tiče bruto kategorije, najbolji je također iz kluba Split 1700 Jure Ursić, a drugo i treće mjesto osvojili su golferi iz GK-a Posušje Robert Mandurić i Zoran Palameta. Od dama najbolja je bila Nina Banović.

Brojni ugledni gosti

Osim profesionalnih golfera, u Posušju su bili općinski rukovoditelji i brojni županijski dužnosnici među kojima je bila i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u Helena Lončar. A u ovom sportu su se okušali i čelni ljudi hercegovačkih općina, domaćin iz Posušja Branko Bago, te načelnici Ljubo Grizelj iz Gruda i Nevenko Barbarić iz Ljubuškog. Natjecanje je osim rezultatskog više imalo jedan simbolički značaj, s obzirom da se igralo u spomen Herceg Bosni, stoga se i predsjednik udruge Hrvatska zajednica Herceg-Bosna Vladimir Šoljić odlučio okušati u ovom sportu i prvi let loptice dao je naslutiti da Šoljić još ima snage za vođenje znamenite udruge za Hrvate u BiH. Prvi udarac koji je otišao oko 50 metara u daljinu prokomentirao je riječima: “Nije loše za početnika”, što je izazvalo pljesak i smijeh kod prisutnih.

Upute za početnike

Najzanimljiviji dvoboj bio je između grudskog i ljubuškog načelnika. Ivan Mandurić Cigo idejni začetnik, organizator, graditelj igrališta i prvi predsjednik Golf-kluba “Posušje” uputio je načelnike kako će udarati lopticu, a prije toga za udaranje je pripremao i Šoljića. Za početak ih je najvažnije bilo naučiti držati palicu, a kad se taj problem riješio, krenuli su u otvoreniju igru pa i verbalne dobronamjerne delikte. “Nemaš pojma”, bila je česta uzrečica prilikom kratkominutnog nadmetanja hercegovačkih načelnika, a kad je Grizelj počeo dobivati pohvale za udarce ispričao je anegdotu koja je oduševila prisutne.

- Ovako su onom političaru govorili i hvalili ga kad je došao u lov i opalio. Kada ptica nije pala, svi su počeli govorit: “Eno, mrtva, a leti”. Nakon završetka natjecanja predsjednik Golf kluba Posušje Veljko Lončar bio je zadovoljan što je sve proteklo u jednoj sjajnoj, natjecateljskoj i prijateljskoj atmosferi, a druženje je nakon natjecanja nastavljeno uz hranu i piće tijekom čitavog dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?