Naslovnica Sport

U Hrvatskoj u petak počinje EP za rukometaše

10. siječnja 2018. u 18:29 0 komentara 65 prikaza
rukomet

U hrvatskim gradovima Splitu, Varaždinu, Poreču i Zagrebu u petak počinje 13. europsko prvenstvo zu rukometaše.  

Na prvenstvu sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe.

U A-grupi (Split) će igrati  Hrvatska, Srbija, Švedska i Island, u B-grupi (Poreč) Francuska, Norveška, Bjelorusija i Austrija, u C-grupu (Zagreb) Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora, te u D-grupi (Varaždin)  Danska, Španjolska, Mađarska i Češka.

Nakon prvog kruga po tri prvoplasirane ekipe iz grupa A i B, te C i D formirat će nove četvrtfinalne grupe u Zagrebu i Varaždinu, u kojima se prenose bodovi iz međusobnih susreta.

Prve dvije ekipe iz tih grupa po šest momčadi idu u polufinale, a trećeplasirane se bore za peto mjesto. Prve tri reprezentacije s ovoga Eura ostvarit će direktno pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj. 

Na dosadašnjim europskim prvenstvima najviše uspjeha imali su Šveđani koji su četiri puta bili prvi (1994., 1998., 2000., 2002.), Francuzi su tri puta bili prvaci (2014., 2010., 2006.), a dva puta Danci (2012., 2008.) i Nijemci (2016., 2004.).

Na Euru u Hrvatskoj će se prvi put koristiti i video-tehnologija za procjenu sumnjivih situacija koju već imaju neki drugi sportovi. Kod zapisničkoga stola na svakoj utakmici bit će ekran dostupan samo sucima na kojima će se provjeravati samo nesankcionirani grubi prekršaji i kod provjere je li lopta prešla gol-liniju.

Finale i susret za treće mjesto igrat će se 28. siječnja. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.