Sportska akademija ‘Grude’

U Grudama nastupilo više od 400 djece iz 9 akademija

27.04.2016.
u 07:00

U dvorani Srednje škole Antuna Branka Šimića, jednoj od najsuvremenijih u BiH, održano je 2. sportsko-humanitarno natjecanje pod nazivom “Mali sportaši velikog srca”. Sportska akademija “Grude”, koju vode Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja, uspjela je organizirati natjecanje s čak 400 djece, piše Večernji list BiH.

Zlatna medalja za nastupe

Ukupno devet sportskih akademija i univerzalnih sportskih sudjelovalo je na natjecanju, a uz Gruđane, tu su bili Posušaci, Širokobriježani, Tomislavgrađani, Čapljinci, Čitlučani, Međugorčani, Ljubušaci, Biogračani... Djeca su se natjecala u četiri sportske discipline, a zabave uistinu nije nedostajalo. Ona su uz vrhunske nastupe pokazala i navijački duh, ali se i zasladila s obzirom da je u Grudama tog dana bio i djeci omiljeni medvjedić “Lino”. Svi su po završetku natjecanja dobili zlatnu medalju za svoje nastupe, jer, kako kažu organizatori Toni i Hrvoje, za Sportsku akademiju “Grude” svi su pobjednici. Dobili su i diplomu kao uspomenu na natjecanje i veliki poklon-paket, a osigurani su bili i pecivo te voda kako za sudionike, tako i za njihove roditelje. Sudionici i gledatelji imali su priliku pomoći i centru “Marija - naša nada”. Djeca, štićenici ovog centra, i sama su sudjelovala na natjecanju te je njih 15 odradilo dvije discipline na jako visokoj razini. Toni Ćorić i Hrvoje Vukoja, koji su uspjeli dovesti ovoliko djece u Grude i obradovati toliko mališana darovima, medaljama, diplomama i čokoladama, za “Večernji list” su nakon završetka natjecanja dali izjavu. Istaknuli su da Sportska akademija “Grude” djeluje od rujna 2014. godine, a trenutačno ima 80 članova od 5 do 12 godina. Ukupno je kroz sportski pogon akademije prošlo oko 200 polaznika u dvije godine rada. Upoznali su javnost da, osim dvoranskih sportova, djeca u sportskoj akademiji imaju priliku susresti se i sa zimskim sportovima poput skijanja, dok na ljeto organiziraju školu plivanja, tečaj jahanja konja, gimnastiku... - Kroz program sportske akademije želimo djecu animirati te uputiti u sportske grane za koje mislimo da dijete ima najviše potencijala te im stvoriti zdravu naviku bavljenja tjelovježbom, govori za “Večernji list” Ćorić. Vukoja, pak, naglašava koliko je važno da se djeca više bave sportom, nego da konstantno satima sjede pred računalom i tako narušavaju svoje zdravlje.

- Svjesni smo koliko tehnologija napreduje te koliko su djeca zakinuta što se tiče tjelovježbe te ovim putem želimo skrenuti pozornost na tjelovježbu kako bi se djeca mogla pravilno razvijati. Želimo im dočarati svaki sport kroz igru kako djeca ne bi imala predrasuda prema nekom od sportova koje prate preko televizijskih ekrana, govori Vukoja.

Zahvala volonterima

Za kraj organizatori su poslali poruku za sve roditelje djece da se u zdravom tijelu nalazi i zdrav duh, jer ljudska potreba za kretanjem je beskonačna i ne trebamo je ograničavati, nego pustiti dijete da vrijeme provodi u kretanju, prirodi, sportu, rekreaciji. - Svim trenerima sportskih akademija i njihovoj djeci zahvaljujemo se na korektnom sportskom natjecanju te im želimo puno sreće u njihovom radu i neka samo ovako nastave. Zahvale idu svim volonterima ovog natjecanja, roditeljima, prijateljima, sponzorima i svima koji su na bilo kakav način doprinijeli da se ovakva sportska manifestacija održi na visokoj razini, poručili su organizatori.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?