Mensur Alić:

Trebat će nam dvije godine da saniramo stanje u Slobodi

Mensur Alić
09.01.2017.
u 11:30

Mislim da ćemo u ovoj godini napraviti veliki korak kada je u pitanju infrastruktura na stadionu Tušanj. Naš cilj je da se već po okončanju ove sezone stvore uslovi da na Tušnju možemo igrati europske utakmice - izjavio je član novog Upravnog odbora Slobode Mensur Alić.

Rekao je da je stanje u tuzlanskom klubu katastrofalno i da će trebati vremena da se sanira.

- Da sam znao da je ovakvo stanje u Slobodi, nikad se ne bih prihvatio ovog posla. Kao volonter nikada nisam više radio u jednom udruženju kao što sada radim u Slobodi. Stanje je katastrofalno, ali se nadam da ćemo ga uspjeti sanirati. Za to će nam trebati najmanje dvije godine - kazao je Alić, inače, vlasnik i direktor Mesne industrije "Menprom“ iz Gornje Tuzle i gradski vijećnik.

Rekao je da je izgradnja istočne tribine već počela. Postavljaju se šipovi i temelji. Radove trenutno remete niske temperature.

Navodno je za ovu investiciju već osigurano oko 1,5 milijuna maraka, a to neće biti jedina ulaganja ove godine.

- Dio sredstava za istočnu tribinu je obezbijeđen. U tijeku gradnje će se pronaći izvori i za preostali iznos sredstava. Nije završena ni sjeverna tribina iako je dobila upotrebnu dozvolu. Ostalo je još dosta nedovršenih poslova. U planu je i kompletna rekonstrukcija postojećih svlačionica, za što su također osigurana sredstva. Vidjet ćemo šta će nakon svega o uslovima na Tušnju reći UEFA - rekao je Alić novinarima, dodavši da se mora izvršiti i rekonstrukcija postojećih reflektora kako bi Sloboda ubuduće mogla igrati utakmice u noćnom terminu.

Najavio je i radove na stvaranju boljih uslova za treniranje na pomoćnom terenu Gradskog stadiona "Tušanj".

- Postavit ćemo rasvjetu kako bi se moglo trenirati i u noćnom terminu, ali i video nadzor da bi se vidjelo šta i kako rade treneri mlađih selekcija - zaključio je Alić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije