PREKINUT SUSRET

Tragedija na kultnom stadionu: Navijač pao s tribine i poginuo tijekom utakmice u Argentini

REUTERS
04.06.2023.
u 12:18

Igrači obje momčadi bili su vidno uznemireni, a glavni sudac Rapallini je na kraju odlučio u potpunosti prekinuti utakmicu, što je bilo najlogičnije riješenje

Navijač argentinskog velikana River Platea smrtno je stradao tijekom utakmice protiv Defense y Justicije zbog čega je utakmica prekinuta. Utakmica je prekinuta u 28. minuti nakon velike tragedije na tribinama. Jedan navijač domaćeg kluba na kultnom stadionu Monumental pao je s gornjeg reda tribine te stradao na mjestu događaja.

Klub je potvrdio da je navijač pao s gornjeg reda tribine stadiona, nakon čega je Monumental evakuiran. Iz River Platea potvrdili su da na tribinama nije bilo nasilja koje bi moglo uzrokovati ovakvu tragediju. Nakon incidenta, na terenu je uslijedila gužva dok je sudac Fernando Rapallini odlučivao što će biti s utakmicom.

Igrači obje momčadi bili su vidno uznemireni, a Rapallini je na kraju odlučio u potpunosti prekinuti utakmicu. 

- Odbor za nogometnu sigurnost i CA River Plate sa žaljenjem obavještavaju da je na utakmici protiv Defense jedan navijač pao s tribine Sivori Alta i poginuo na mjestu. Padu nije prethodio kontakt s nekom drugom osobom. Utvrđeno je da na tribinama i oko njih nije bilo nikakvog nasilja. Tribine su evakuirane nakon 30 minuta - priopćili su iz River Platea.

Policija, vatrogasci i forenzičari istražili su mjesto događaja. Menadžer Rivera, bivši proslavljeni igrač Bayerna, Martin Demichelis, otišao je pozdraviti svoje navijače u znak poštovanja. Inače, stadion Mas Monumental renoviran je u veljači i sada je najveći u Argentini s kapacitetom 84.567 sjedećih mjesta.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije