Široki Brijeg završio pripreme slaveći u generalki protiv Neretvanca (1:0)

Toniju Karačiću do Tuzla Cityja ostaje “finiranje”

27.07.2020.
u 20:12

U posljednjoj probi uoči početka prvenstva Bosne i Hercegovine nogometaši Širokog Brijega na Blatu su svladali stare sportske prijatelje, Neretvanac iz Opuzena 1:0. Kad se već činilo da će utakmica završiti bez golova, mrežu Opuzenaca u 85. minuti pogodio je Osječanin Ivan Ikić nakon dodavanja Kiseljačanina Kristijana Medića.

Utakmica je bila najavljena na Pecari, ali nakon što je jaka kiša suviše nakvasila travnjak, “prebačena” je na Sportski centar “Musa – Karačić” na Blato. Ustvari, protivnik Širokobriježana trebao je biti novi hrvatski prvoligaš Šibenik, ali (navodno) zbog epidemiološke situacije klub sa Šubićevca je u posljednji čas otkazao dolazak.

Prijateljski vezani klubovi

Neretvanac je spremno uskočio kao zamjena, što je još jedan dokaz koliko su ovi klubovi prijateljski vezani.

I prije rata Neretvanac i Široki Brijeg (tada Mladost) igrali su u istoj ligi, Hercegovačkoj zoni, a nakon što je rat počeo, Široki je prvu utakmicu odigrao u Opuzenu 8. kolovoza 1992. godine (1:1). Od tada su dva kluba odigrala na desetke prijateljskih dvoboja. Posljednji put bilo je to u siječnju ove godine, također na Blatu, kada je Široki lako slavio 6:0.

Ovog puta Neretvanac elastičnom obranom nije dao domaćima previše prigoda za pogotke u prvih 45 minuta, iako je lopta uglavnom bila u posjedu domaćih.

I u nastavku je momčad Tonija Karačića imala premoć, iako su i gosti pokušavali napasti iz protunapada.

Široki Brijeg igrao je u sastavu: Zlomislić, Cipetić, Čuljak, M. Jurić, Radeljić, Marić, Begić, Pervan, Ćorić, Jurilj, S. Jurić (Miškić, Medić, Obšivač, Oršolić, Stanić, Hrkać, Grgić, Ikić, Vukoja, Knežević, Jović).

I gosti trenera Majkla Prolete isprobali su puno igrača, među njima i bivše članove kluba s Pecare, Čolaka i Z. Vukoju te Marušića i Likića, koji su u Neretvancu na posudbi:

Nije bilo jednostavno

- Hvala starim prijateljima iz NK Neretvanca, koji su spremno uskočili umjesto Šibenika i omogućili nam odigrati posljednji probni susret uoči početka sezone. Neretvanac je igrao prilično zatvoreno i organizirano. Nije bilo jednostavno probiti njegovu čvrstu obranu. Ipak, imali smo prigoda, a u nastavku su i gosti znali zaprijetiti. Malo smo gubili strpljenje te promašivali i ono što ne bismo smjeli, čak dva puta tresli vratnicu. Čeka nas posljednji tjedan priprema uoči gostovanja Tuzla Cityja - rekao je nakon utakmice trener Širokoga Toni Karačić.

Široki Brijeg je u pripremama igrao pet puta: Posušje (1:1), Čapljina (6:0), Velež (0:0), Željezničar (1:1), Neretvanac (1:0). •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije