Edin Džeko

“Tek se upoznajemo s Prosinečkim”

22.03.2018.
u 08:30

Kapetan reprezentacije BiH Edin Džeko ističe kako je svaka prijateljska utakmica jako bitna jer je u reprezentaciji dosta novih igrača, a tu je i novi izbornik Robert Prosinečki.

Najjači kadar

Reprezentacija će u petak, 23. ožujka, u 19 sati na stadionu Ludogoretza u Razgradu odigrati dvoboj protiv Bugarske koji će biti pravi test. Robert Prosinečki je već vodio reprezentaciju na dvije utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država u kojoj je ostvario remi (0:0), dok je poražen od Meksika (0:1). Ipak, bit će ovo prvi susret s najjačim igračkim kadrom jer su na američkoj turneji igrali nogometaši iz Premijer lige. U novom ciklusu kvalifikacija i dalje se najviše očekuje od Edina Džeke.

Napadač Rome ističe kako neće biti problema oko uklapanja novih nogometaša u sustav jer svi imaju isti cilj, a to je plasman na Europsko prvenstvo.

- Imamo dosta novih igrača i ovo je prvo okupljanje pod vodstvom novog izbornika. U reprezentaciji je dobra ekipa i novim igračima će se biti lako uklopiti i sad je na njima samo što bolje se pripremiti za susret. Zbog toga je jako važna utakmica da se što bolje upoznamo, priviknemo na zahtjeve Roberta Prosinečkog. Svaka pobjeda i dobar rezultat bitni su radi stjecanja samopouzdanja za budućnost. Iduće prijateljske utakmice i Liga nacija će nam pomoći uigrati se za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, što je glavni cilj - rekao je novinarima u Razgradu Edin Džeko. Ove sezone Džeko je u sjajnoj formi. U talijanskoj Seriji A “trese” mreže, a odveo je Romu i u četvrtfinale Lige prvaka. Ipak, godine polako sustižu kapetana pa mnogi misle da mu je ovo posljednja prigoda za izboriti drugo veliko natjecanje s reprezentacijom nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Okrenuti se budućnosti

- Teško je govoriti je li ovo posljednja prigoda za odlazak na veliko natjecanje. Ne trebamo razmišljati o prošlim vremenima ili misliti jesu li nam ovo zadnje kvalifikacije. Ova momčad morala je otići na neko veliko natjecanje osim na SP u Brazil jer smo imali kvalitetu. Ne treba plakati za prošlim vremenima, već se okrenuti budućnosti. Trebamo se dobro spremiti i gledati naprijed kako bismo ostvarili cilj - dodao je Džeko. BiH je odradila samo trening pod vodstvom Roberta Prosinečkog. Teški vremenski uvjeti u Razgradu natjerali su izbornika otkazati jedan trening, a prvi dojmovi o suradnji su odlični. - Tek se upoznajemo. Ne znam što očekuje od nas još uvijek. Međutim, kakav je bio igrač, može se naslutiti što bi mogao tražiti od nas jer o njegovoj igračkoj karijeri ne treba trošiti riječi. Svi znamo što je i kako je igrao, a sad se sigurno želi dokazati i na ovoj dužnosti. Džeko ističe kako je najvažnije da ekipa bude zdrava kad krenu odlučujući susreti u kvalifikacijama. - Raduje dobra forma naših suigrača. Standardni su u svojim klubovima, što je preduvjet za rezultate. Što više igraš, u boljoj si formi i to se osjeti na terenu. Nadam se da ćemo i na idućim okupljanjima biti kompletni jer svaki nogometaš nam je bitan jer smo mala zemlja - poručio je Džeko na kraju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije