VIŠE OD NOGOMETA

Svi pričaju o sjajnom potezu vratara Dinama nakon derbija na Poljudu

Ivo Čagalj/Pixsell
23.04.2018.
u 10:49

– Hajduk je jako dobro izgledao. Mogu mu samo čestitati. Također, pohvalio bih korektnost Hajdukovih igrača. Sve je bilo bez ikakvog incidenta – kaže Gavranović

Zbog ozljede početkom tjedna bio je upitan za derbi, no Dinamov napadač Mario Gavranović jučer je pokazao da je klasa čak i kad je poluzaliječen. Instinktom rasnog strijelca dvaput je matirao Karla Leticu i praktički Dinamu donio naslov. 

– Jako smo dobro ušli u utakmicu. Htjeli smo držati visoki ritam i to smo i uspjeli. Mislim da je s obje strane odigrana izvrsna utakmica. Na kraju smo vjerojatno imali nešto više sreće, ali zasluženo smo pobijedili. Atmosfera je bila fantastična – rekao je Gavranović te pohvalio suparnika: – Hajduk je jako dobro izgledao. Mogu mu samo čestitati. Također, pohvalio bih korektnost Hajdukovih igrača. Sve je bilo bez ikakvog incidenta.

Vidi se Kopićev rad

Je li ovom pobjedom utrka za naslov gotova? – Napravili smo veliku stvar pobjedom nad Hajdukom. Još ništa nije gotovo. Moramo i dalje uzimati bodove kako bismo matematički osigurali naslov – zaključio je Gavranović. 

Jednake, ako ne i veće zasluge za pobjedu plavih ima Dominik Livaković, koji je jučerašnjom predstavom osigurao avionsku kartu za Rusiju. – Bilo je jako mnogo pritiska jer znali smo kakav je ulog u ovoj utakmici. Hajduk je jako dobra momčad koja se jako podigla u proljetnoj polusezoni, a izuzetno cijenim i Željka Kopića, vidi se njegov dobar rad. No, mi smo bili malo bolji i zaslužili smo pobjedu – kazao je Dominik Livaković te skromno dodao:

– Ja junak? Kao i Mario Gavranović, tako sam i ja uz momčad kada je potrebno. Svi smo mi jedno. Svatko je junak jedne utakmice. I Livaković je naglasio da prvenstvo još nije gotovo, a onda se osvrnuo i na finale kupa, u kojem će se susresti iste momčadi kao i jučer. – Bit će to sigurno jako dobra utakmica, vjerujem da ćemo opet mi pobijediti – kratko je prokomentirao Dominik Livaković koji je na završetku utakmice pokušao utješiti kolegu na vratima Karla Leticu.

Hajdukov golman majicom je preko glave skrivao suze te je po završetku dvoboja krenuo prema svlačionici, no Dinamov ga je golman presreo kako bi mu pružio utjehu. Bila je to vjerojatno najljepša slika jučerašnjeg velikog derbija. Krcatu poljudsku ljepoticu, ispunjenu s više od 30 tisuća ljudi, Hajdukovi su igrači, za razliku od Dinamovih, napuštali pognutih glava. Euforija koja je nastala protekli tjedan brzo je splasnula, kao vjerojatno i nadanja u prvenstvenu šampionsku titulu koju je splitski klub posljednji put osvojio 2005. godine. Mladi veznjak Hajduka Zvonimir Kožulj prvi je smogao snage stati pred mikrofone. I odmah je pohvalio publiku.

– Premda smo očekivali ovakvu atmosferu, naši su nas navijači ponovno iznenadili. Potvrdili su da su naš 12. igrač. Stoga nam je još više žao što nismo ostvarili pozitivan rezultat. Idemo dalje, još je nekoliko utakmica pred nama, nećemo odustati od borbe – izjavio je Kožulj koji žali zbog prilika koje je Hajduk propustio:

– Početkom drugog poluvremena imali smo dvije izvrsne prilike, ali nismo ih iskoristili te smo na kraju kažnjeni. Pogodak smo primili iz zbilja najbezazlenije situacije koju je Dinamo kreirao – rekao je Zvonimir Kožulj. Kapetan splitskog kluba Zoran Nižić nije uspio dovesti svoje suigrače do velike pobjede.

– Imamo za čime žaliti, smatram da smo odigrali jednu vrlo dobru utakmicu. Dinamo je bolje ušao u utakmicu, ali šezdesetak minuta držali smo ga na konopcima. Ipak, nismo zabili drugi gol i tako riješili utakmicu. Kažnjeni smo zbog jedne pogreške. Publika je mogla gledati kvalitetan derbi koji je naposljetku otišao na krivu stranu – požalio se Zoran Nižić.

Prvenstvo nije gotovo

– Ništa, glavu gore i idemo dalje. Zahvalio bih navijačima, imali su zašto doći i gledali su jako dobar nogomet. Nažalost, izgubili smo, ali idemo dalje. Prvenstvo nije gotovo dok i matematički netko ne osigura naslov – dodao je Nižić. 

Optimizam ih ne napušta, ali teško je vjerovati da će momčad Nikole Jurčevića propustiti osam bodova prednosti ispred najvećeg rivala. Je li igrače Hajduka uzdrmalo sve što se oko predsjednika Kosa događalo zadnjih nekoliko dana?

– Nije, mi imamo svoj put, mi smo na terenu i ne bismo smjeli razmišljati o onome što se događa na katu – zaključio je kapetan splitskog kluba.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije