Svjetsko prvenstvo

Sve nade boćara u Rijeci otišle su niz 'rijeku'

26.09.2015.
u 06:15

Nakon što su u kvalifikacijama s 53 pogotka postavili rekord BiH, Ćorluke zapaženi bili i u drugoj dionici

Loš četvrti dan za boćare BiH na Svjetskom prvenstvu u Rijeci prenio se i na peti dan natjecanja. Medalja je ovoga puta ostala samo san! Najbolji dojam bh. boćari ostavili su u disciplini štafetnog izbijanja u kojoj se najmanje očekivalo. Nakon što su u kvalifikacijama s 53 pogotka postavili novi državi rekord braća Mate i Andrija Ćorluka zapaženi su bili i u drugoj dionici, pa i u četvrt finalnoj seriji, međutim pogođenih 48 boća od 58 izbačaja nije bilo dovoljno za medalju. Na koncu su peti iza Argentine čija je kombinacija Di Nelo/Montermerlo imala 49 pogodaka od 55 izbačaja. Za medalje u ovoj disciplini, borit će se velika četvorka – Hrvatska, Francuska, Italija i Slovenija, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Bez plasmana među 16

Disciplina pojedinac klasično je druga poslije para, u kojoj se predstavnici BiH nisu uspjeli plasirati među šesnaest najboljih. Mate Ćorluka je poražen od Čileanca Galveza 9:12 i tako natjecanje završio s jednom pobjedom i dva poraza. Za razliku od Grubišića, Nikola Mikulić je bio uspješan u baražu discipline krug svladavši Lyyra iz Finske 20:12, ali je u borbi za polufinale poražen od Miroslava Petkovića iz Crne Gore 25:16 pa će se na koncu boriti za poredak od 5. do 8. mjesta što za ovog mladog boćara i nije neuspjeh. Podsjećamo, četvrtog dana par A. Ćorluka/Mikulić nije uspio proći kvalifikacije, najmlađi član reprezentacije Mate Ćorluka u disciplini brzinsko izbijanje, bio je slabiji nego u prethodnim serijama pa je na koncu natjecanje završio na osmom mjestu, dok je Mate Grubišić u preciznom izbijanju, na koncu bio sedmi.

Bacili sve niz "rijeku"

U cjelini kako su se pripremali bh. boćari su i završili natjecanje, iako je odličan početak podgrijao nade da će u nekoj od šest disciplina biti moguće uzeti medalju. Na koncu sve nade u Rijeci otišle su niz 'rijeku'.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije