Sud donio odluku: NK Zagreb ne treba predati 'Zagrebello' gradu

Medić
PIXSELL
26.03.2023.
u 18:31

Trgovački sud u Zagrebu odbacio je krajem prošlog tjedna zahtjev Grada Zagreba da mu NK Zagreb preda na upravljanje nogometni kompleks u Veslačkoj ulici poznatiji kao 'Zagrebello'.

Podsjetimo, riječ je o dugogodišnjem sporu Grada Zagreba, koji je vlasnik 'Zagrebelle', i zakupca tog kompleksa NK Zagreb kojeg zastupa predsjednik kluba i građevinski poduzetnik Dražen Medić. Grad je u veljači podnio sudsku tužbu u kojoj se praktički traži 'deložacija' NK 'Zagreba' iz Veslačke, piše Jutarnji

Grad Zagreb, kako stoji u presudi, nije uspio u svom zahtjevu za predaju 'Zagrebelle' jer nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju za sudsku odluku o deložaciji.

- Da bi presuda bila ovršna odnosno provediva, sud mora točno utvrditi o kojoj je građevini riječ, gdje se ista nalazi i da li je to upravo ona građevina koja je u tužbi navedena. Dakle, ista se mora precizno identificirati po vještaku geodetske struke – navodi se u presudi Trgovačkog suda.

Hrvatski nogometni savez u 'Zagrebellu' vidi budući kamp reprezentacije. Smatraju da tamo već postoji potrebna infrastruktura dostojna reprezentacije koja je osvojila svjetska odličja u dva uzastopna Mundijala. 

Međutim, prije nego što HNS useli, NK Zagreb mora iseliti. A to nije nimalo lako, iako je Zagreb sada član tek četvrtog razreda hrvatskog nogometa. Grad ih je 2017. 'izbacio' iz Kranjčevićeve, a sada isto žele učiniti i sa 'Zagrebellom'.

Prošli potpisani ugovor istekao je još 2019., ali tadašnja gradska uprava predvođena Milanom Bandićem nije odgovorila na zahtjev NK Zagreba o produženju ugovora s kojim bi nogometni klub nastavio idućih pet godina raditi na 'Zagrebellu'. Na temelju toga NK Zagreb tvrdi da klubu ostaje zakupac kompleksa i nakon isteka ugovora 2019. godine.

Sportski kompleks obuhvaća četiri nogometna terena, 48 nekretnina, tribina sa 700 sjedećih mjesta, svlačionice, sportske ambulante, sauni, teretani, restoranu i parkiralištu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije