PLAVI BLIZU ELITE

Što sada čeka Dinamo nakon što je blizu skupine Lige prvaka?

Matija Habljak/Pixsell
11.08.2021.
u 08:17

Dobra je vijest što je Dinamu za plasman u skupinu Lige prvaka stoji protivnik kojeg plavi mogu proći. Šerif u dvije utakmice protiv Crvene zvezde nije pokazao ništa posebno i dojma smo da ih Dinamo treba izbaciti ako bude pravi.

Dinamo je sinoć u Varšavi izbacio Legiju i plasirao se u playoff fazu kvalifikacija za Lige prvaka. Tamo ga čeka moldavski Šerif koji je preskočio Crvenu zvezdu. Prva utakmica je idući tjedan, a uzvrat 24. ili 25. kolovoza.

Dinamo je ranije izbacivanjem Omonije osigurao europsku jesen i nastup u Konferencijskoj ligi. Sada su izbacili Legiju i ako izgube od Šerifa sigurno će igrati u skupini Europske lige.

No, jasno je da skupina Europske lige nije cilj hrvatskog prvaka. Dinamo bi teško podnio da i četvrti put (2017., 2018., 2020.) u posljednjih pet godina ostane bez Lige prvaka, svoga nepresušnoga izvora prihoda, ali i najblještavijega izloga svojih nogometaša. Dinamova matematika ovdje je posve jasna: ni četvrtfinale Europske lige iz prošle sezone, kao najveći Dinamov europski uspjeh od 1967. godine, u financijskom smislu ne može se mjeriti s participiranjem u grupnoj fazi Lige prvaka.

Evo i konkretnih brojki: Dinamo je plasmanom u treće pretkolo već osigurao 480.000 eura, plasman u skupinu jamčio bi mu još 15,25 milijuna eura, pobjeda u skupini vrijedi dodatnih 2,7 milijuna, a remi 900.000 eura. 

Posljednji put kad je Dinamo bio u Ligi prvaka, u jesen 2019. godine s Bjelicom, osvojio je posljednje, četvrto mjesto u skupini, a samo na osnovi rezultata (dakle, bez prihoda od marketinga i ulaznica) inkasirao je čak 19,75 milijuna eura!

Dobra je vijest što je Dinamu za plasman u skupinu Lige prvaka stoji protivnik kojeg plavi mogu proći. Šerif u dvije utakmice protiv Crvene zvezde nije pokazao ništa posebno i dojma smo da ih Dinamo treba izbaciti ako bude pravi. Liga prvaka u Zagrebu opet je jako blizu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije