PRISKOČILI U POMOĆ

Španjolski velikani uključili se u borbu protiv koronavirusa

SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL
26.03.2020.
u 20:45

'Hvala Realu na ovom vrlo velikom činu i sjajnom prilogu u borbi protiv koronavirusa. To će nam pomoći da spašavamo živote' napisala je na Twitteru Isabel Díaz Ayuso, predsjednica pokrajine Madrid

Italija i Španjolska su trenutačna dva najveća žarišta pandemije koronavirusa u Europi. Zdravstvene ustanove u tim država su prenatrpane, pa vlasti posežu za alternativnim rješenjima.

Tako su se u Španjolskoj u borbu protiv pandemije uključili i veliki klubovi madridski Real i Barcelona.

Naime, Real je svoj Santiago Bernabeu dao španjolskom zdravstvu na korištenje dok traje borba protiv koronavirusa.

Realov stadion koristit će se kao skladište medicinske opreme, ali i za sve drugo što je potrebno kako bi se zaustavila pandemija. Madridski klub još ranije donirao veliki novčani iznos.

'Hvala Realu na ovom vrlo velikom činu i sjajnom prilogu u borbi protiv koronavirusa. To će nam pomoći da spašavamo živote' napisala je na Twitteru Isabel Díaz Ayuso, predsjednica pokrajine Madrid.

U akciju se uključila i Barcelona, a njezin potpredsjednik Emili Rousaud izjavio je kako klub daje na raspolaganje sve svoje objekte.

O tome je odmah obaviještena glavna tajnica nacionalne zdravstvene organizacije Laura Pelay.

Katalonski klub svoje prostorije nudi za sve što je u ovom trenutku nužno od postavljanja terenske bolnice, ambulante za hitne slučajeve ili operativnog centra.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije