'UBIJTE IH SVE'

Šokantne prijetnje uoči Lige prvaka: Islamska država sije strah, pogledajte kakvu su poruku ostavili

real madrid
Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-agency.net
09.04.2024.
u 07:40

Čitav grad Madrid podignut je na noge. U utorak igraju Real i Manchester City, a u srijedu Atletico i Borussia Dortmund. Španjolska je uvela četvrti stupanj uzbune od terorizma

Nevjerojatne prijetnje dolaze u danu odigravanja prvih četvrtfinalnih utakmica nogometne Lige prvaka. Ovoga utorka sastat će se Real Madrid i Manchester City te Arsenal i Bayern, a brojni svjetski mediji prenijeli su neke objave Islamske države. 

Na nekim njima bliskim medijima osvanula su imena svih četiriju stadiona na kojima će se ovog tjedna igrati Liga prvaka - Emirates, Park prinčeva, Metropolitano i Santiago Bernabeu uz poruku: "Ubijte ih sve!" Nevjerojatna, baš nevjerojatna poruka.

Španjolski medij Onda Cero piše o tome kako se posljednji događaj za kojeg je Islamska država preuzela odgovornost dogodio prije nekoliko tjedana u jednom šoping-centru u Moskvi, kada je poginulo 143 ljudi, a dvjestotinjak ih je ranjeno. Inače, Španjolska je, po pisanju spomenutog medija, trenutno na četvrtoj od pet razina protuterorističke uzbune.

 

Foto: Screenshot: X.com

 

Onda Cero piše da ovo nije prva prijetnja koja se tiče nogometnih stadiona u Španjolskoj. Naime, prije nekoliko je godina španjolska Civilna zaštita uhitila naoružanog čovjeka koji je usto imao i dron pun eksploziva, a kojeg je htio upotrijebiti na El Clasicu, dvoboju Reala i Barcelone.

Inače, Marca piše kako je španjolsko Ministarstvo unutarnjih poslova upoznato s ovim problemom. Zasad nema naznaka da će se utakmice odgoditi zbog sigurnosnih razloga, ali i te su opcije bile na stolu. Inače, u utorak ujutro će se na Santiago Bernabeuu održati tradicionalni tehnički sastanak na kojem će se donijeti odluka o eventualnim daljnjim koracima. U srijedu će u Madridu igrati Atletico i dortmundska Borussia.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije