Nastavak sezone prvoligaša FBiH 9. ožujka, ostalo još 15 kola

Sloboda drži vrh, pokušava je "skinuti" Stupčanica

22.02.2024.
u 21:55

Nogometni prvoligaši FBiH pripremaju se "sve u 16", piše Večernji list BiH. Na početku priprema neki od njih su "zastajkivali" i kasnili s prozivkama. Razloge ne znamo, ali za pretpostaviti je da su u pitanju financijski problemi, osobito isplate nagomilanih jesenskih dugova nogometašima.

Bez većeg iskustva

O Zvijezdi iz Gradačca već smo pisali jer taj je klub velike tradicije krajem jeseni zapao u ozbiljne probleme. Ponovit ćemo kako je zbog blizu 30 tisuća duga bivšem treneru Mili Lazareviću Zvijezdi zabranjen nastup u Goraždu, koji je na kraju izgubila bez borbe 0:3. Zvijezda je onda isplatila dug, ali bodovi su ne samo otišli u nepovrat nego je klub iz Gradačca kažnjen s još -3 boda i pao je u opasnu zonu.

Nakon svega, općinski čelnici su "priskočili" u pomoć i dodijelili nešto novca pa se Zvijezda izvukla iz financijske kaljuže. Goražde je napustio trener Admir Adžem i prihvatio "kormilo" GOŠK-a iz Gabele pa su Goraždani doveli novog učitelja Aldina Džidića (igrao za Čelik, Posušje, Žepče, Slobodu, Interblock Ljubljanu, Šahtar K...), ali bez većeg trenerskog iskustva. I većina ostalih prvoligaša je siromašna, ali tu ne spada Stupčanica iz Olova (33 boda). Taj klub ovih dana uživa na jugu Turske, igra prijateljske susrete i brusi formu za nastavak prvenstva. Stupčanica je ispala iz Kupa protiv Širokog (2:2, 4:6) pa će snage usmjeriti na prvenstvo i pokušati prestići Slobodu za kojom zaostaje tri boda. Olovljani su, uz kupski susret protiv Širokog, odigrali niz utakmica kući i u Turskoj (danski FK Middelfart Boldklub – 2:2, litavski FK Auda - 2:2, poljski Wieczysta Kraków - 1:4 te Rudar Kakanj - 0:0, Radnik Hadžići - 3:0, Goražde - 1:0), Rudar (K) - 0:0)... Poznato je da Stupčanica nema financijskih problema te da svoj stadion Danac priprema za Premijer ligu. No, Sloboda je i dalje vodeća (36), njezina Uprava radi kao "singerica", novac (čini se) nije problem. Tek je nešto zastala priča o pregovorima s bivšim Dinamovim topnikom Eduardom da Silvom kojemu su Tuzlaci ponudili koju god želi dužnost u klubu. Sloboda je u Kupu BiH ispala protiv Sarajeva (2:4 – 11 m). Protiv G. Rahića igrala je 1:1, svladala Laktaše 4:3, izgubila od Zvijezda 09 (0:1). Treća Budućnost (27) još sanja skok na vrh ljestvice i igra pripremne susrete: Gradina 3:1, Radnički (L) 1:2, Drina (Zv) 4:1... Za Gradinu smo saznali da su je napustili glavni igrači, zakasnila je s početkom priprema, poražena je od Budućnosti 1:4 i Natrona 2:3. Tomislav pak odavno trenira i igra prijateljske oglede: Gorica Šipovo (3:1), Lučko (Zg) 1:3, Velež (1:3), Ljubuški (8:0), Posušje (1:4). Klub su napustili standardni igrači Nikola Šiško (GOŠK) i Ivan Mihalj (Sloboda), ali su sklopljeni ugovori s nekoliko juniora: Banović, Čerdić, Musić, Križanac... Došao je i iskusni branič Ivan Mamić (S. Belupo). Čelik je pripreme počeo kući: Radnik (Bi) 1:2, Vitez 2:0, slijedi nastavak treninga u Metkoviću i ogledi s Veležom (N), Čapljinom, Višićima, G. Rahićem...

Doveli pojačanja

Radnik (H) odavno igra pripremne utakmice: Igman (0:4), Stupčanica (0:3). Hadžićani su zimus instalirali reflektore za treninge na svom stadionu, u što su uložili 120.000 KM. Jedinstvo ne stoji dobro na ljestvici, ali u Kupu je izbacilo GOŠK (4:2 - 11 m). Bratstvo je "renoviralo" svlačionicu, jedne igrače otpustilo, druge dovelo, smijenilo trenera Nikolu Nikića i imenovalo novog - Faruka Kulovića. TOŠK, Rudar (K) i Mladost D/K drže dno ljestvice. TOŠK se, izgleda, stabilizirao i doveo niz pojačanja, a dva kakanjska kluba vodit će veliku borbu za ostanak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije