S dalekog istoka

Sjevernokorejski reprezentativac se nastoji izboriti za ugovor sa Zrinjskim

30.07.2017.
u 07:05

U petak večer na treningu Zrinjskog pojavio se azijski nogometaš. Čak ne bi ni to bila neka posebno zanimljiva vijest da stanoviti Hyon-Uk ne dolazi iz Sjeverne Koreje, zemlje puno poznatije po zloglasnom režimu Kim Jong Una, nego po nogometu i nogometašima.

Prvi dojam

Ipak, prema prvim dojmovima ovaj sjevernokorejski reprezentativac nije zalutao na trening Zrinjskog. Na šefa struke Blaža Baku Sliškovića ostavio je dobar prvi dojam. Posebno je Baku dojmilo to što Hyon-Uk dobro igra s obje noge.

- Hyon-Uk je reprezentativac Sjeverne Koreje. Radi se o nogometašu koji enormno puno može trčati, vrlo je fizički potentan i igra dobro s obje noge. Na treningu je 80 posto dodavanja imao desnom nogom. I onda sam čovjeka koji ga je doveo na probu pitao: ‘Je li on dešnjak?’ On mi je odgovorio kako je on ljevak. Pa kako onda s lijevom nogom igra, kad je tako kvalitetan s desnom. Ali to je izgleda karakteristika nogometaša iz Azije da s obje noge igraju kvalitetno. Djeluje umorno jer je putovao dva dana. Potrebno mu je još vremena za navikavanje na vremensku i klimatsku razliku. Ipak, nije tu došao samo proći kroz Mostar, kazao je o azijskom nogometašu Blaž Slišković još na redovitoj konferenciji za medije pred sinošnju utakmicu sa Širokim Brijegom.

Zrinjski će danas od 17 sati igrati utakmicu protiv hrvatskog NK Jadran Luka Ploče, člana 3. HNL Jug. Sjeverokorejanac trebao bi na toj utakmici dobiti priliku za dokazivanje, kao i ostatak nogometaša Zrinjskog koji nije bio u planu za sinoćnju utakmicu. Na toj utakmici publika će se moći uvjeriti i u mogućnosti i Hyon-Uka.

Bez obzira što spomenuti nogometaš ima pedigre reprezentativnog nogometaša svoje zemlje, on je nepoznanica za naše nogometne krugove. Hyon-Uk se tek treba izboriti za ugovor sa Zrinjskim. Ukoliko se Zrinjski i odluči angažirati ga, to vjerojatno neće ići tako brzo. Zamislite samo koliko bi vremena bilo potrebno da se nostrificira diploma iz Sjevene Koreje ili da se iz te zemlje dostavi potvrda o nekažnjavanju. Ipak, svjedoci smo dosta puta bili kada se dobrog nogometaša pretrpjelo svašta. Na kraju je bitna samo kvaliteta.

Nije prvi u Mostaru

Ovaj nogometaš nije prvi Sjeverokorejanac u Mostaru. Prije njega, na studiju u gradu na Neretvi, bio je i Kim Han Sol, inače unuk Kim Jong Ila nekadašnjeg čelnika Sjeverne Koreje. Kim Han Sol jednoga dana možda i preuzme upravljanje tom azijskom zemljom od Kim Jong Una. U svakom slučaju nogometaš iz Sjeverne Koreje nije prvi iz svoje zemlje koji je boravio u gradu na Neretvi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije