košarka

Široki, Zrinjski, Bosna hoće u 2. ABA ligu

košarka
20.07.2017.
u 07:00

Veliko zanimanje vlada za nastup bh. klubova u drugoj regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, sukladno odluci donijetoj na Skupštini regionalne ABA lige, morat će odrediti dva kluba od zainteresiranih za nastup slijedeće sezone u drugoj ABA ligi.
Brojne prijave
Prijave za sudjelovanje podnijeli su već Široki, Zrinjski, Bosna, Sloboda i Mladost. Prijava se očekuje i od trebinjskog Leotara. Na ljudima iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine bit će vrlo teška zadaća, jer ne postoji nikakav pravilnik ili bilo kakvo uporište u njemu, o tome koji klub ima pravo nastupa ili prednost u odnosu na ostale klubove. Svaki zainteresiran klub ima svoje viđenje cijele situacije i toga tko bi trebao imati prednost prilikom izbora. Iz Bosne su skloni tvrdnji kako su u proteklom prvenstvu bili drugoplasirani i imaju respektabilnu klupsku tradiciju. Zrinjski iz Mostara prošle je sezone stigao do polufinala u prvenstvu i u kupu, Sloboda se poziva na tradiciju i uvjete koje imaju. Mladost iz Mrkonjić Grada se među prvima izjasnila kako želi igrati drugu regionalnu ABA ligu i klub su koji se nekoliko sezona drži pri samom vrhu bh. košarke.
- Izjasnili smo se kako želimo igrati u drugoj regionalnoj ABA ligi čim se o njenom pokretanju počelo govoriti. Imamo sve uvjete i dugi niz sezona igranja u regionalnoj ABA ligi. Odrediti dva kluba temeljem samo prošlogodišnjeg nastupa, a ne pogledati i sve ostale nastupe i uspjehe pojedinih klubova, ne bi bilo nimalo korektno. Ako ne postoji dogovor, možda bi bilo najbolje organizirati turnir na kojem bi nastupili svi zainteresirani klubovi, a dva najbolja neka steknu pravo nastupa u drugoj ligi, kazao je Igor Jelčić predsjednik HKK Široki.
Slična razmišljanja
I ljudi iz Košarkaškog saveza Republike Srpske slično razmišljaju i završni turnir vide kao najpravedniju odluku kada ne postoji nikakvo drugo rješenje koje je utkano u nekakav pravilnik. I dok državni savezi, članovi regionalne ABA lige muku muče koji će njihovi klubovi igrati takvo natjecanje, u crnogorskom savezu zna se da će u drugoj ligi igrati momčad Teoda iz Tivta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije