Košarka

Široki s novim trenerom do prve gostujuće pobjede

15.12.2017.
u 09:00

Košarkaši Širokog s novim trenerom Damirom Vujanovićem pobijedili su 64:60 na gostovanju Radnik i došli do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

Širokobriježanima je to četvrta prvenstvena pobjeda i prigoda za ostanak u igri za Ligu za prvaka.

Raspoloženi Drežnjak

Do važne pobjede Široki su predvodili D. Drežnjak, koji je ubacio 18 poena, branič Mikulić je upisao 16 poena, Karačić 11 poena i deset skokova.

U sastavu domaćina bolji od ostalih bili su Pavlović i Kokoruš.

U derbiju devetog kola Sparsi su u samoj završnici uspjeli slomiti otpor gostiju iz Kaknja.

Da je pobjeda otišla i na drugu stranu, ne bi bila nezaslužena, a pogotovo jer su gosti veći dio utakmice bili bolja momčad i imali prednost 35 minuta susreta.

Na koncu prve četvrtine sastav Josipa Pandže vodio je s devet poena prednosti, a osam minuta prije kraja imao prednost 68:59.

Za sedmu pobjedu sastava Marka Trbića najzaslužniji su bili Durmo sa 17 poena i 11 skokova, Manjgafić, Rogić i Đokić su postigli po 12, a Stepanović 11 poena.

Kod Kaknja je Pavlović postigao 19, Muflizović 13, Mirković 12 poena.

Košarkaši Studenta iz Mostara igraju sve bolje kako prvenstvo odmiče.

Nakon prošlotjedne gostujuće pobjede, u ovom kolu na svom su parketu nadigrali Slobodu iz Tuzle i stigli do treće prvenstvene pobjede.

Put do treće pobjede Mostarci su usmjerili u trećoj četvrtini nadoknadivši zaostatak od 15 poena. Briljantnu treću četvrtinu Student je dobio 32:15.

Zrinjski u vodstvu

Najbolji u sastavu Studenta bili su Amerikanac Ross s 28 postignutih poena, Lelić je dodao 22 koša, a u momčadi Slobode isticao se raspoloženi Hasandić koji je ubacio 27 poena. 
Rezultati devetog kola košarkaškoga prvenstva BiH za košarkaše: Spars - Kakanj 81:77, Mladost - Vogošća 85:76, Zrinjski - Bošnjak 84:63, Radnik - Široki 60:64, Student - Sloboda 89:81.

Slobodna je bila Bosna Royal.

Poredak: Zrinjski i Spars 7-1, Kakanj 6-2, Bosna Royal 5-2, Široki 4-4, Radnik 4-3, Sloboda i Mladost 3-5, Student 3-4, Vogošća 1-8, Bošnjak 0-9. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije