Košarka

Široki oslabljen u Mrkonjić Grad, Kakanj ugošćuje Igokeu

19.03.2016.
u 07:00

U Ligi za prvaka Široki bez braniča Jurja Segarića odlazi oslabljen na gostovanje kod Mladosti. Nedavno su Širokobriježani na završnici kupa upravo u Mrkonjić Gradu bili bolji od domaćina, no, večeras će im biti teže ponoviti uspjeh sa završnice kupa. Trener Širokog s mlađim snagama na poziciji braniča, Zadrom i Mikulićem, pokušat će se suprotstaviti Mladosti koja nakon dva kola kao i Široki ima po pobjedu i poraz.

Derbi u Kaknju

Derbi kola igra se u Kaknju gdje će se momčad trenera Josipa Pandže pokušati što bolje oduprijeti favoriziranoj Igokei. Kakanj je u prošlom kolu doživio visoki poraz u Trebinju i teško da će se moći iskupiti nad Aleksandrovčanima koji slove kao veliki favorit. Jedina momčad nakon dva kola koja nema pobjedu je sastav Sparsa. I u ovom kolu imat će tešku zadaću jer im stiže Leotar.

U Ligi za ostanak nakon dva kola ni jedan od šest klubova nije siguran u ostanak. Stoga je svaki susret jako bitan. Trenutačno vodeći Bošnjak domaćin je BN Basketu koji je u prošlom kolu slavio kao gost nad Studentom. Zanimljiv susret igrat će se u Tuzli gdje će Sloboda ugostiti solidan sastav Zrinjskog. Mostarcima se povratkom Princa podiže forma, stoga se očekuje neizvjestan susret. U Bijeljini posljednji Građanski Bobar čeka Student koji je, nakon što nije uspio izboriti Ligu za prvaka, pao u stanovitu krizu, kako igre tako i rezultata. Parovi 3. kola, 19. 3.: Spars - Leotar Swisslion 19, Kakanj - Igokea 19, Mladost - Široki 19 (20. 3.); Liga za ostanak: Bošnjak - Basket 17.30, Sloboda - Zrinjski 19.30, Građanski Bobar - Student 19 (20. 3.).

Izvanredna skupština

U Zenici će se 24. ožujka održati izvanredna skupština KS BiH. Očekuje se izbor glavnog tajnika nakon ostavke Haruna Mahmutovića. Nekoliko imena je u igri, pa se spominju Ademir Zurapović, Zdravko Kurilić i Brane Čovičković. Očekuje se da će Vinko Batinić i Dalibor Miloš uime KS Herceg Bosne biti imenovani u Upravni odbor umjesto Mladena Alpeze i Mire Gugića. Ako bi sve išlo po planu, novi bi upravni odbor trebao brzo imenovati i novog izbornika reprezentacije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije