Domaća košarkaška scena

Široki nanio visok poraz Studentu i zauzeo vrh

16.11.2018.
u 08:25

U petom kolu prvenstva košarkaša BiH domaće momčadi ostvarile su maksimalan učinak. Najveću pobjedu ostvarili su košarkaši Širokog koji su s 34 poena viška nadigrali Student u igri u kojoj gosti iz Mostara ni jednog trenutka nisu predstavljali ozbiljnijeg protivnika.

Treća pobjeda

Tako su igrači Danijela Jusupa upisali treću pobjedu i zajedno sa Sparsima i Mladosti imaju podjednaki bodovni učinak, a što im je i donijelo sam vrh ljestvice. Kao plod nemoći protivničke momčadi, domaći trener pružio je prigodu svim svojim igračima koji su dobivenu minutažu i maksimalno iskoristili. Otvaranje susreta obilježio je s nekoliko poena kapetan Zubac, a sam kraj M. Drežnjak, Filipović, a dobro su odigrali Karačić, D. Drežnjak i Batinić. U domaćem sastavu u prvom poluvremenu odlično se šutovima izvana isticao Klještan, ali u nastavku i njegova igra prilagodila se lošoj igri cijele momčadi trenera Pašalića i Lerića. Kakanj je visok poraz nanio novom prvoligašu Gradini, a što je domaćem sastavu donijelo i treću prvenstvenu pobjedu. Palavra, Arslanagi, Velić, Buza nosili su igru domaćina, dok su u gostujućem sastavu tek nešto bolji od ostalih bili Foster i Tanasilović. Mladost je u uzbudljivoj završnici pobijedila Slobodu iz Tuzle. Trener gostiju Josip Pandža na gostovanju u Mrkonjić Gradu nije mogao računati na dvojicu svojih ključnih igrača Jovanovića i Hasandića, a što su domaći igrači znali iskoristiti i upisati treću prvenstvenu pobjedu. Novi prvoligaš Bratunac nadigrao je Bosnu Royal nanijevši tako studentima i četvrti prvenstveni poraz kojim su Sarajlije pali na samo dno prvenstvene ljestvice. Rezultati 5. kola: Široki – Student 102:68, Mladost – Sloboda 90:86, Kakanj – Gradina 98:67, Bratunac – Bosna Royal 93:80, Zrinjski – Vogošća 28. studenog. Poredak: Sloboda i Kakanj 3-2, Široki, Spars i Mladost 3-1, Zrinjski, Vogošća i Bratunac 2-2, Gradina i Bosna Royal 1-4, Student 1-3.

Popis igrača

I dok prvenstvena natjecanja traju, novi izbornik bh. vrste Vedran Bosnić za posljednji ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo objavio je širi popis igrača na kojem su se po prvi put našli igrač Zrinjskog Miličević i nekadašnji igrač Zrinjskog, a sada član Sutjeske iz Nikšića, Knežević. Na tom popisu nalaze se 24 igrač: Markus Lončar, Ivan Miličević, Draško Knežević, Adi Zahiragić, Darko Talić, Sani Čampara, Edin Atić, Amar Gegić, Haris Delalić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Obrad Tomić, Miralem Halilović, Nedim Buza, Tarik Biberović, Ismet Sejfić, Kenan Kamenjaš, Ibrahim Durmo, Lazar Mutić i Njegoš Sikiraš. Okupljanje je zakazano 25. studenoga u hotelu Dubrovnik u Zenici. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije