Liga 12

Široki nanio drugi poraz momčadi Sparsa

21.12.2015.
u 07:00

Kakanjce dobro ide u zadnje vrijeme. Momčad je ostvarila četvrtu pobjedu u nizu, a u ovom kolu bila je bolja od Studenta na gostovanju

U derbiju 13. kola Lige 12 Široki je u dvorani na Pecari pobijedio 71:63 vodeći sastav Lige 12 Spars iz Sarajeva. Očekivao se veći otpor Sarajlija, ali su borbeni domaćini od samog početka zaigrali dobro i u jednakom ritmu od početka do kraja, lakše od očekivanog, nadigrali prvoplasirani sastav lige.

Bajramović nije mogao sam

U igri gostiju sve se vrti oko iskusnog Bajramovića koji nakon ozljede Peršića, osim donekle Glogovca, nije imao suigrača koji bi mu se barem malo igrački približio. S druge strane, mlada momčad Širokog osim kapetana Novačića gotovo cijeli sastav je u zaštićenom godištu, energetski je jako snažna i iz kola u kolo jača njihovo samopouzdanje što se vidjelo kroz igru koju su prikazali protiv Sarajlija. Nakon što su Sarajlije kratko povele u prvoj četvrtini, mladići trenera Damira Vujanovića preuzeli su konce igre u svoje ruke i prednost držali do samoga kraja. U posljednjoj dionici susreta, u jednom trenutku gosti su se približili na tri poena, onda je mladi Vranješ trojkom povećao prednost domaćina, što je bila i najava devete prvenstvene pobjede Širokobriježana. Osim Vranješa, koji je pružio možda i svoju najbolju igru u majici Širokog, odlično su odigrali centar Faber koji je ubacio 13 poena i imao osamnaest skokova te Novačić, Kovačević, Segarić, Karačić. Košarkaši Kaknja su i drugi put bili uspješni u Mostaru.

Novi uspjeh Kaknja

Nakon prošlotjedne pobjede nad Zrinjskim, uspjeli su igrači trenera Josipa Pandže pobijediti i Studenta. Bila je to četvrta njihova pobjeda u nizu od ukupno 10 koliko su ih ostvarili u dosadašnjem dijelu Lige 12. Istina, Mostarci su dobro krenuli u susret i u drugoj četvrtini imali i 10 poena prednosti (26:16), ali na njihovu žalost nisu izdržali. Manji izbor kvalitetnih igrača, što je tjeralo trenera Nikolića da pojedine igrače vrlo malo odmara, utjecali su na ishod. Za pobjedu gostiju najzaslužniji su Palavra, Boiljkovac i Dedić, a u sastavu Studenta sjajni Rizvić je ubacio 31 poen i imao osam skokova, ali nedovoljno za pobjedu mostarske momčadi. Zrinjski je i drugi put ove sezone poražen od Građanskog. Tijekom čitavog susreta domaći sastav je bio bolji. U Hadžićima je domaći Bošnjak nakon produžetaka pobijedio 83:80 Radnika. Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je domaći sastav imao i više sreće i na kraju uspio pobijediti.

Rezultati 13. kola: Široki – Spars 71:63, Student – Kakanj 65:79, Građanski Bobar – Zrinjski 75:64, Bošnjak – BN Basket 83:80. Poredak: Spars 11-2, Mladost 10-2, Kakanj 10-3, Široki 9-4, Leotar Swisslion 8-4, Student 6-7, Građanski i Bošnjak 5-8, Zrinjski 4-9, Sloboda 4-8, BN Basket 2-11, Varda HE 2-10.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?