Bh. košarka

Široki i Spars u četvrtini ubacili svega dva poena

14.03.2016.
u 09:00

Košarkaši Igokee i Kaknja pobjedama su otvorili Ligu 6 za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Najbolja momčad Lige 12 Kakanj na svom je parketu lako 80:66 pobijedio Spars. Nakon gostujuće dobre prve četvrtine i ostvarene prednosti od 2 poena, u drugoj su zakazali postigavši svega 2 poena, koliko je i Široki postigao protiv Igokee u 3. četvrtini.

Palavra predvodio Kakanjce

U tom dijelu igre Kakanj predvođen Palavrom postigao je 20 poena i što je bila odlučujuća prednost za pobjedu. Uz Palavru još četvorica igrača Kaknja imala su dvoznamenkasti učinak, Maksimović je ubacio 13, Delalić 11, Tomić 12, Boljkovac 11, dok je najučinkovitiji u gostujućoj momčadi bio Gajić koji je ubacio 17 poena.

Gostujuća pobjeda Zrinjskog

U Ligi za ostanak Zrinjski je dobro otvorio i slavio u Hadžićima nad Bošnjakom 74:70. U Ligu za ostanak Bošnjak i Student najviše su prenijeli bodova, dok je Zrinjski zajedno s BN Basket prenio najmanje bodova. U susretu u Hadžićima vidjelo se koliko momčadi trenera Senada Muminovića znači kapetan Vedran Princ. Nakon ozljede vratio se u momčad i bio prevaga za pobjedu. U sastavu Zrinjskog Amerikanac Brawn ubacio je 21 poen, Princ je dodao 12, Šamadan i A. Demić ubacili su po 11. U sastavu Zrinjskog zaigrao je i novopridošli Vukota Pavić, crnogorski košarkaš koji je igrao za Sutjesku iz Nikšića, te Mornara i bugarskog Balkana. U sastavu Bošnjaka isticali su se Dovadžija i S. Demić koji su ubacili po 17 poena. I u drugom susretu Lige za ostanak gosti su bili bolji. Sloboda je u Bijeljini kod Građanskog slavila 78:70. Put do šeste međusobne pobjede Tuzlacima su osigurali Hasandić, koji je ubacio 20 poena, Hrnčić je dodao 15, u redovima Građanskog s 26 ubačenih poena usamljeno je djelovao Janjušević. Rezultati Lige za prvaka: Igokea – Široki 68:52, Kakanj – Spars 80:66, Mladost – Leotar Swisslion sinoć. Rezultati Lige za ostanak: Bošnjak – Zrinjski 70:74, Građanski Bobar – Sloboda 70:78, Student – BN Basket sinoć. Poredak u Ligi za ostanak: Bošnjak i Sloboda 6-5, Student 6-4, Građanski i Zrinjski 5-6, BN Basket 4-6.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije